12.2.2013 16:41

Από την Αμερική στη Χίο

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ "ΑΡΓΩ" ΤΟ ΕΡΓΟ- ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΧΙΟ, ΤΗΣ Σ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ "ΠΙΤΣΙΜΠΟΥΡΓΚΟ"

Στο θέατρο «Αργώ» στην Αθήνα θα παρουσιάζεται από τις 14 Φεβρουαρίου η παράσταση της συγγραφέως Σώτης Τριανταφύλλου «Πιτσιμπούργκο», αφιέρωμα στο νησί της Χίου και τους κατοίκους του.
Το έργο που είναι βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο των Χιακών εκδόσεων ΄΄Αιγεάς΄΄ έχει σαν κεντρικό θέμα την ανταλλαγή επιστολών μεταξύ δύο συζύγων στις αρχές του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, επιστολές που ταξιδεύουν από το Πιτσιμπούργκο της Αμερικής στην Χίο.    
Μέσα από την αλληλογραφία διαφαίνεται η κοινωνική ζωή της Χίου και οι δύσκολες συνθήκες ζωής των Ελλήνων μεταναστών, μέσα από το θαυμαστό ιδίωμα της Χιώτικης γλώσσας.
Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου έχει θέσει από την αιγίδα της την παράσταση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Απριλίου 2013, ενώ καθόλη τη διάρκεια των

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ