14.7.2015 10:56

Από τη Χίο στο αρχηγείο των Ηνωμένων Εθνών

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΙΩΤΙΣΣΑ ΕΛΕΝΗ ΜΕΡΕΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ 3.000 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ 145 ΧΩΡΕΣ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΟΗΕ

Το νεαρό της ηλικίας της δεν αποτέλεσε εμπόδιο ώστε να διεκδικήσει μία διάκριση στον παγκόσμιο διαγωνισμό του ΟΗΕ με θέμα την Αειφόρο ανάπτυξη εμπλουτισμένη μέσα από την πολιτισμική και γλωσσική πολυμορφία.

Ο λόγος για τη δική μας Ελένη Μερεού, την 20χρονη φοιτήτρια του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά με καταγωγή από τη Βέσσα, που κατάφερε να διακριθεί στον συγκεκριμένο διαγωνισμό ανάμεσα σε 3.500 συμμετέχοντες από 145 χώρες.

Όπως εξηγεί η ίδια στον «π» ο διαγωνισμός έγινε στις 6 επίσημες γλώσσες του ΟΗΕ στον οποίον διακρίθηκαν 10 άτομα για την κάθε γλώσσα και ακόμα 10 άτομα σαν ρεπόρτερ. Η ίδια πέρασε στην τελική φάση δηλώνοντας συμμετοχή στην Αγγλική. 

Χωρίς να διστάσει ούτε μία στιγμή, την ώρα που αντίκρισε την είδηση για τον διαγωνισμό έθεσε συμμετοχή σε αυτόν. «Απλά μου άρεσε το θέμα, το βρήκα ενδιαφέρον κι έτσι ξεκίνησα να γράφω το δοκίμιο που απαιτούνταν. Είμαι πραγματικά πολύ ενθουσιασμένη διότι πιστεύω ότι θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία», ανέφερε η ίδια στον «π».

Δηλώνοντας υπερήφανη για τη διάκρισή της, η 20χρονη Ελένη Μερεού ετοιμάζει ήδη τις βαλίτσες της για τη Νέα Υόρκη καθώς την ερχόμενη Δευτέρα αναχωρεί θα ξεκινήσει την προετοιμασία για την τελική ομιλία εντός του Αρχηγείου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών όπου και θα βραβευθεί για το δοκίμιό της. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ