3.1.2023 15:09

Απλήρωτοι εργαζόμενοι στο υπό ανέγερση Δικαστικό Μέγαρο Χίου;

Ανακοίνωση από την Ταξική Ενότητα Σωματείου Οικοδόμων Χίου

Η "Ταξική Ενότητα Σωματείου Οικοδόμων Χίου" και το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου καταγγέλλει όλους τους εμπλεκόμενους του έργου του Δικαστικού Μεγάρου της Χίου, που αφήνουν απλήρωτους τρεις εργολαβικούς εργαζόμενους μέσα στις γιορτές για δύο ολόκληρους μήνες.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, η εταιρία «Έπακρον» και ο εργολάβος, έχουν την απόλυτη ευθύνη, μιας και γνωρίζουν τι συμβαίνει το τελευταίο δίμηνο και δεν έχουν κάνει το παραμικρό.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απόγνωση, την ώρα που οι λογαριασμοί του ρεύματος έρχονται τριπλάσιοι σε σχέση με πέρσι, η ακρίβεια χτυπάει κόκκινο.
Απ’ την άλλη εδώ και ένα μήνα, ο εργολάβος που έχει πάρει την υπεργολαβία θέλοντας να πιέσει, σύμφωνα με τα λεγόμενά του για να πληρωθεί και ο ίδιος, έχει σταματήσει τις εργασίες με αποτέλεσμα να μην δουλέψουν ούτε δεκαπέντε μεροκάματα. Αλλά ακόμα κι αυτά που θα έδιναν μια οικονομική ανάσα μπροστά στις γιορτές δεν έχουν δοθεί μέχρι σήμερα.

Στο κατά τα άλλα "εμβληματικό έργο", που έχει κάνει σημαία η κυβέρνηση της ΝΔ και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Ν. Μηταράκης αντικατοπτρίζεται η πολιτική που καταδικάζει τους εργαζόμενους στη φτώχεια και στην ανέχεια ακόμα και μέσα στις γιορτές. Κατά τα άλλα θα πρέπει να λένε και ευχαριστώ οι εργαζόμενοι για τα διάφορα Voucher και pass της πείνας.

Εδώ και τώρα να σταματήσουν να παίζουν στις πλάτες των εργαζομένων κοροϊδεύοντας από βδομάδα σε βδομάδα. Οι εργαζόμενοι πέρασαν τις γιορτές χωρίς φράγκο χωρίς να μπορούν να αγοράσουν ένα παιχνίδι στα παιδιά τους, ενώ δανείστηκαν για να έχουν ένα υποτυπώδες γιορτινό τραπέζι.

Απαιτούμε να πληρωθούν τώρα οι εργαζόμενοι χωρίς καμία περιστροφή, δικαιολογίες και άλλες καθυστερήσεις.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ