16.4.2015 15:48

Απάνθρωπη η εγκατάλειψη ζώων

ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟ

Για ακόμη μια φορά ο Φιλοζωικός σύλλογος προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο, ώστε να μην εγκαταλείπει δεξιά κι αριστερά κουτάβια. Η περιγραφή για τα εγκαταλειμμένα κουτάβια στον Δημοτικό κήπο πραγματικά συγκλονίζει κάθε... άνθρωπο. «Πριν από αρκετό καιρό ειδοποίησαν τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χίου να περισυλλέξει τρία κουτάβια τα οποία κάποιος ασυνείδητος εγκατέλειψε στον δημοτικό κήπο. Την ίδια μέρα, λίγο αργότερα, κείτονταν νεκρό ένα τέταρτο κουτάβι στο πεζοδρόμιο περιμετρικά του κήπου. Τα πέμπτο αδελφάκι των προηγουμένων ήταν το πιο άτυχο από όλα. Βρέθηκε νεκρό, μία βδομάδα αργότερα, στην δυτική είσοδο του κήπου, χωρίς να μπορεί να ξέρει κάποιος πόσο περιπλανήθηκε, πόσο πείνασε και πόσο υπέφερε έως ότου πεθάνει. Τις επόμενες εβδομάδες εγκαταλείφθηκαν τουλάχιστον 40 κουτάβια στο ίδιο μέρος. Κάποια από αυτά βρέθηκαν περισυλλέχτηκαν ζωντανά. Κάποια άλλα πέθαναν πριν προλάβει να τα σώσει κανείς.

Είναι θέμα επιλογής και συνείδησης του καθενός: είτε ανεύθυνα εγκαταλείπει τα κουτάβια του σκύλου του στο δρόμο αδιαφορώντας για τον πιθανό βίαιο θάνατο που τα περιμένει είτε φροντίζει ο ίδιος να βρει οικογένειες για να υιοθετηθούν και κατόπιν στειρώνει το σκύλο του. Η εγκατάλειψη ζώων είναι απάνθρωπη και παράνομη.

Όλα τα κουτάβια που επέζησαν φιλοξενούνται στο καταφύγιο της Κιβωτού του Θοδωρή και περιμένουν μια οικογένεια να τα αγαπήσει», αναφέρει η ανακοίνωση του Φιλοζωικού.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ