11.1.2016 15:52

Απ-ασφαλίζουν τους απεργιακούς μηχανισμούς ΠΑΜΕ και ΠΝΟ [BINTEO]

ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Κάλεσμα για αγωνιστικές, απεργιακές κινητοποιήσεις απεύθυνε προς όλους τους εργαζόμενους και ειδικά προς τους ναυτεργάτες ο Σάββας Τσιμπόγλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με αφορμή την τριήμερη παραμονή του στο νησί.

"Ταφόπλακα για την κοινωνική ασφάλιση  και έκτρωμα" χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, προαναγγέλλοντας γενικό ξεσηκωμό και απεργιακές κινητοποιήσεις τόσο από το ΠΑΜΕ όσο και από την ΠΝΟ.

Αιτία πολέμου από τους ναυτεργάτες χαρακτηρίζεται το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που εντάσσει το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο, εκτός τον Οίκο Ναύτου και το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας, στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ),

"Τα μέτρα δεν αφορούν μόνο τους συνταξιούχους αφορούν όλους μας. Ο λαός πρέπει να βγει στους δρόμους να ανατρέψει αυτή την αδιέξοδη πολιτική, να ανατρέψει τα σχέδια του κεφαλαίου", είπε χαρακτηριστικά.

Αξιοποίηση του κτιρίου του Οίκου Ναύτη

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το κτίριο του Οίκου Ναύτη που μένει αναξιοποίητο στο νησί μας, ο κ. Τσιμπόγλου υποστήριξε πως ήδη έχουν κατατεθεί προτάσεις που το εντάσσουν σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό για την πρόληψη και αντιμετώπιση ασθενειών των ναυτικών, την παρεχόμενη υγεία αυτών και των οικογενειών τους. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ