18.10.2012 18:26

Ανοίγουν κι άλλη πληγή, χωρίς να κλείνουν τις πρώτες

• ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ;

Εξήγηση για να μην υπάρχει παρεξήγηση. Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου έχει απαλλοτριώσει τμήμα οικογενειακής μου περιουσίας στο γεφύρι του Παντουκειούς, βρίσκεται πια στη δικαιοδοσία της και μπορεί πλέον να το κάνει ό,τι θέλει. Εν πλήρη γνώση και αποδοχή εκ μέρους μου ότι θα διαπλατυνθεί κι άλλο το γεφύρι.
 
Εδώ και λίγες ημέρες τα συνεργεία της «ΑΚΑΜΑΣ», αναδόχου του α’ τμήματος του έργου Μερσινίδι – Καρδάμυλα, γυροφέρνουν στους χώρους γύρω από το δεύτερο και μικρότερο γεφύρι του Παντουκειούς κι ετοιμάζονται, κατά δήλωση τους, να το βάλουν μπροστά! Ως εδώ όλα καλά. Η ανάδοχος επιδιώκει να συνεχίσει το έργο.
 
Όπως έχει δρομολογήσει και το προηγούμενο; Σε λίγο θα συμπληρωθούν δυο χρόνια και οι πληγές στο δρόμο από το Μερσινίδι μέχρι το Παντουκειός εξοικειώθηκαν στην οπτική μας. Κανένας δεν ξέρει αν ποτέ θα επουλωθούν. Το μεγάλο γεφύρι του Παντουκειούς, αν ποτέ ολοκληρωθεί με το ρυθμό που δουλεύεται, θα συναγωνίζεται σε χρόνους το γεφύρι της Άρτας. Είναι ποτέ δυνατόν οι επιβλέποντες, σε μια τόσο αφερέγγυα στις χρονικές δεσμεύσεις της εταιρεία, να δώσουν έγκριση να ξεκινήσει κι άλλο τμήμα του έργου, πριν ολοκληρώσει τα προηγούμενα;
 
Ποιος υπάλληλος θα το εγκρίνει και ποια πολιτική εξουσία θα το επιτρέψει, να ανοίξουν δυο ταυτόχρονες πληγές στην είσοδο του πιο παραδοσιακού ναυτικού οικισμού στο νησί; Κι επιτέλους ας αισθανθεί η Περιφερειακή Ενότητα Χίου την ανάγκη να ενημερώσει καθαρά Καρδαμυλίτες (χθες είχαν συγκέντρωση για να καθορίσουν τις μελλοντικές διαμαρτυρίες τους), Λαγκαδούσους, Συκιαδιώτες και όλους τους Χιώτες ποια τμήματα του έργου θα ολοκληρωθούν και με ποιες δεσμεύσεις και ποια θα πρέπει οριστικά να τα ξεχάσουμε. Τόσο δύσκολο είναι κ. Γανιάρη; 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ