25.2.2013 12:32

Ανέπαφα τα Τμήματα της Χίου διαμύνησε ο Αρβανιτόπουλος

- ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ Τ.Μ.Ο.Δ. ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Τη συνέχιση της λειτουργίας του Τμήματος Τ.Μ.Ο.Δ. ως ανεξάρτητο πανεπιστημιακό τμήμα μετέφερε στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Ν. Γιακαλή ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος σε συνάντηση που είχαν την Παρασκευή.

Ο Περιφερειάρχης επέμεινε στη γραμμή που έχουν χαράξει με ψηφίσματά τους δεκάδες φορείς του Βορείου Αιγάιου για τη διατήρηση των τμημάτων ζητώντας να μην αλλάξει κάτι στα τρία νησιά, Χίο, Σάμο και Μυτιλήνη.

«Είναι λογικό να επιδιώκεται την αναδιάρθρωση στο χώρο της Παιδείας και των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. Από το Βόρειο Αιγάιο όμως θα λυθεί το πρόβλημα; Στα  λίγα αυτά τμήματα που στηρίζουν τις οικονομίες των νησιών επέλεξε η Κυβέρνηση να εφαρμόσει την αυστηρότητά της;», ρώτησε ο κ. Γιακαλής.

Ο υπουργός Παιδείας από την πλευρά του τόνισε ότι του έχουν μεταφερθεί οι αντιδράσεις σε πολιτικό επίπεδο από τους αρμόδιους και ανακοίνωσε ότι δεν θα αλλάξει κάτι στο ισχύον καθεστώς λειτουργίας των τμημάτων.

Ωστόσο, μένει να διευκρινηστεί τι θα συμβεί και με το Τμήμα Τουρισμού στη Χίο, το οποίο αν και ανακοινώθηκε, δεν έχει ακόμη λειτουργήσει.

Από την πλευρά του μιλώντας στον «π» ο Πρύτανης του Παν/μιου Αιγαίου Π. Τσάρτας, υπογράμμισε ότι οι συγκεκριμένες αναφορές από τον κ. Αρβανιτόπουλο έχουν γίνει γνωστές στην πανεπιστημιακή κοινότητα, ωστόσθο επέμεινε ότι θα πρέπει να αποτυπωθεί και επίσημα. «Βρισκόμαστε σε επαφή με όλους. Έχουμε εξηγήσει με κάθε τρόπο και μέσο την αναγκαιότητα για το Τ.Μ.Ο.Δ. και το Τμήμα Τουρισμού, αλλά περιμένουμε επίσημες ανακοινώσεις. Ειδικά για το δέυτερο θα πρέπει να αποσαφηνιστεί αν θα λειτουργήσει. Θα τα δούμε όλα, αρκεί να υπάρξει κάτι πιο οριστικό».  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ