10.3.2020 14:16

Ανάστατοι οι Αστυνομικοί της Χίου απαντούν με εξώδικο

Ο έντονος προβληματισμός των Αστυνομικών Υπαλλήλων της Χίου για την κατάσταση που διαμορφώνεται στο νησί, σε συνάρτηση μάλιστα με τον επιβαρυντικό παράγοντα της ραγδαίας εξάπλωσης του κορονοϊού, αποτυπώθηκε κατά τη διάρκεια της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χίου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Οι Αστυνομικοί κατέθεσαν την απογοήτευσή τους ότι εδώ και καιρό η ηγεσία του Σώματος αρκείται στην απλή καταγραφή των προβλημάτων και έχει πάψει να ασχολείται με την επίλυσή τους.

Επιπλέον οι Χιώτες Αστυνομικοί επεσήμαναν ότι παρότι τα κρούσματα του κορονοϊού συνεχώς αυξάνονται, δεν τους έχουν δοθεί αναλυτικές οδηγίες από κανέναν με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Οι Αστυνομικοί σημείωσαν εκτός των άλλων και την απαράδεκτη κατάσταση με την «κράτηση» προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή της παλιάς ιχθυόσκαλας, καταθέτοντας την πρόταση της άμεσης μεταφοράς τους σε κλειστές δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα. Προσέθεσαν μάλιστα ότι οι συνθήκες κράτησης ενέχουν πολλούς κινδύνους τόσο για τους ίδιους όσο και για τους μετανάστες που βρίσκονται στην περιοχή.

Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να εισακουστεί η φωνή τους οι Χιώτες Αστυνομικοί, ετοιμάζονται να αποστείλουν εξώδικο προς κάθε αρμόδιο φορέα, ζητώντας την άμεση παρέμβαση της πολιτείας σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ