19.10.2012 15:45

Ακραίες συμπεριφορές επιβάλλονται στο «Σκυλίτσειο»

• ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΕΦΕΥΡΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ

Η επιβολή του «έτσι θέλω» επικράτησε και χθες στο «Σκυλίτσειο», άντρο τα τελευταία χρόνια της πιο άρρωστης μορφής συνδικαλισμού.  Το πρωί οι διοικητικοί υπάλληλοι προσήλθαν κανονικά στα γραφεία τους για να δουλέψουν, βρήκαν όμως τις πόρτες αλυσοδεμένες από εκπροσώπους του ΣΕΣΝΟΧ, οι οποίοι τους απαγόρευσαν την είσοδο.
Οι περίπου 8 διοικητικοί υπάλληλοι εξήγησαν στους συναδέλφους τους ότι δεν επιθυμούν να πάρουν μέρος στην απεργία και λίγο αργότερα βρήκαν δίοδο για τα γραφεία τους από άλλη είσοδο του κτιρίου διοίκησης. Έκπληκτοι σύντομα άκουσαν από εκπροσώπους του ΣΕΣΝΟΧ ότι συνεννοήθηκαν με το διοικητή ότι μπορούν να φύγουν και δεν θα τους αφαιρεθεί από το μισθό το μεροκάματο, όταν όμως εκείνοι αντέτειναν ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια επίσημη απόφαση, λίγα λεπτά αργότερα εμφανίστηκε διοικητικό στέλεχος και τους ανακοίνωσε ότι η διοίκηση θεωρεί ότι το συγκεκριμένο κτίριο τελεί υπό κατάληψη! Οι εργαζόμενοι αποχώρησαν μετά το απρόσμενο δώρο σχεδόν στο σύνολο τους.
«Είναι πράγματα που μπορείς να κάνεις και πράγματα που δεν μπορείς», αιτιολόγησε τη στάση του ο διοικητής, Παν. Μπουμπάρης, προσθέτοντας ότι για εκείνον προέχει η διατήρηση της ηρεμίας στο Νοσοκομείο. «Μια μέρα είναι και θα περάσει», ολοκλήρωσε τη σκέψη του.
Προφανώς για τον κ. Μπουμπάρη η ηρεμία διασφαλίζεται με την αποδοχή εκ μέρους του μιας κατάληψης… Φαινόμενα που δε σέβονται το δικαίωμα στην εργασία, προσωπική επιλογή του καθενός, και ταυτίζουν συνδικαλιστικές πράξεις με ακραίες και ξεπερασμένες ενέργειες. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ