17.7.2020 15:08

«Ακαθάριστα ακόμα και τώρα τα χωράφια σε όλη τη Χίο» [vid]

Έκκληση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στους Χιώτες για καθαρισμό των αγροτεμαχίων

Έκκληση μέσω του politischios.gr απηύθυνε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, προκειμένου να καθαριστούν όσα αγροτεμάχια δεν έχουν καθαριστεί ακόμα.

Όπως εξήγησε ο Γιάννης Βουράκης, αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι παρά την προσπάθεια που έχει καταβληθεί από τις αρχές του νησιού, ελάχιστοι είναι όσοι έχουν ανταποκριθεί καθαρίζοντας το χωράφι τους, κάτι που αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα της παρούσας αντιπυρικής περιόδου.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής, εκτός των άλλων παρακάλεσε τους κατοίκους του Χαλκειούς να επιτρέψουν στον Δήμο, την παρέμβαση στα χωράφια τους, λέγοντας ότι, σε οποιοδήποτε συμβάν ο καθένας έχει και την ατομική του ευθύνη για τις επιλογές του.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι ο φάκελος των πυρκαγιών στα Καμπόχωρα δεν έχει κλείσει, απεναντίας η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Διαχώρισε μάλιστα τα μικροσυμβάντα με την καύση σκουπιδιών από τη μεγάλη πυρκαγιά στους Βαβύλους λέγοντας ότι, οι μικρές εστίες εντός ή περιμετρικά της ΒΙ.ΑΛ. δεν μπορούν να δώσουν μεγαλύτερες πυρκαγιές αφού οι περιοχές έχουν αποψιλωθεί από χόρτα και άρα από καύσιμη ύλη.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ