17.7.2020 15:08

«Ακαθάριστα ακόμα και τώρα τα χωράφια σε όλη τη Χίο» [vid]

Έκκληση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στους Χιώτες για καθαρισμό των αγροτεμαχίων

Έκκληση μέσω του politischios.gr απηύθυνε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, προκειμένου να καθαριστούν όσα αγροτεμάχια δεν έχουν καθαριστεί ακόμα.

Όπως εξήγησε ο Γιάννης Βουράκης, αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι παρά την προσπάθεια που έχει καταβληθεί από τις αρχές του νησιού, ελάχιστοι είναι όσοι έχουν ανταποκριθεί καθαρίζοντας το χωράφι τους, κάτι που αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα της παρούσας αντιπυρικής περιόδου.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής, εκτός των άλλων παρακάλεσε τους κατοίκους του Χαλκειούς να επιτρέψουν στον Δήμο, την παρέμβαση στα χωράφια τους, λέγοντας ότι, σε οποιοδήποτε συμβάν ο καθένας έχει και την ατομική του ευθύνη για τις επιλογές του.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι ο φάκελος των πυρκαγιών στα Καμπόχωρα δεν έχει κλείσει, απεναντίας η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Διαχώρισε μάλιστα τα μικροσυμβάντα με την καύση σκουπιδιών από τη μεγάλη πυρκαγιά στους Βαβύλους λέγοντας ότι, οι μικρές εστίες εντός ή περιμετρικά της ΒΙ.ΑΛ. δεν μπορούν να δώσουν μεγαλύτερες πυρκαγιές αφού οι περιοχές έχουν αποψιλωθεί από χόρτα και άρα από καύσιμη ύλη.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ