16.4.2015 13:59

Airfasttickets: Οι ταξιδιώτες επέλεξαν Ελλάδα για τις Πασχαλινές τους διακοπές!

Ικανοποιητικά επίπεδα παρουσίασε η κίνηση των κρατήσεων φέτος το Πάσχα… αναφέρει ηAirfastticketsτο διεθνές online ταξιδιωτικό πρακτορείο. 

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία κρατήσεων της εταιρίας, η εγχώρια τουριστική κίνηση κυμάνθηκε στα περσινά επίπεδα, με τους οδικούς προορισμούς να κατέχουν πρωταρχική θέση στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών, καθώς σημείωσαν αύξηση κατά 21% σε σχέση με πέρυσι. 
Δημοφιλέστεροι ήταν οι παραδοσιακοί ελληνικοίπροορισμοί, όπως το Πήλιο, Πρέβεζα, Ιωάννινα, Μονεμβασιά, Ναύπλιο, Καρπενήσι και φυσικά η Αράχωβα, η οποία σημείωσε αύξηση κατά 17% σε σχέση με πέρυσι.

Δευτερεύουσα θέση στις προτιμήσεις του ταξιδιωτικού κοινού, κατέχουν οι αεροπορικοί & ακτοπλοϊκοί προορισμοί, με την Κέρκυρα, τη Μύκονο, την Πάρο, την Νάξο και την Σαντορίνη να κατατάσσονται στους δημοφιλέστερους. Σε γενικά επίπεδα σημειώθηκε μείωση της τάξεως του 25% στις ακτοπλοϊκές κρατήσεις, με τον άσχημο καιρό της Μεγάλης Εβδομάδας να επηρεάζει ιδιαίτερα τις νησιωτικές επιλογές. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τιμές των καταλυμάτων εμφάνισαν αύξηση η οποία κυμάνθηκε από 3% (κυρίως σε οδικούς προορισμούς) έως 20% (Κέρκυρα).

Οι προορισμοί του εξωτερικού βρίσκονται στη τρίτη θέση προτίμησης, με τη Ρώμη, την Κωνσταντινούπολη, το Λονδίνο, το Παρίσι και τη Βαρκελώνη να είναι οι δημοφιλέστεροι. Όσον αφοράστην κίνηση των τουριστών προς την χώρα μας για το Πάσχα, αυτή κυμάνθηκεεπίσης στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Οι τουρίστες προέρχονταν κυρίως από κοντινές χώρες, όπως η Ιταλία και η Αγγλία, με τις πόλεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης να αποτελούν τον τελικό τους προορισμό.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ