17.2.2022 19:29

Αγροτικοί δρόμοι και ρίψη μπαζών καταστρέφουν τα μονοπάτια της πέτρας

Την παρέμβαση του Συλλόγου Επαγγελματιών Καρφά, Αγίας Ερμιόνης και Μέγα Λιμνιώνα, προκάλεσαν οι εικόνες αθλιότητας στα μονοπάτια της πέτρας. 

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος επισημαίνει παρεμβάσεις αλλά και ρίψη μπαζών που καταστρέφουν την εικόνα της πεζοπορικής διαδρομής. 

Αναλυτικά αναφέρει:

Δυστυχώς για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες στην καταστροφή των "μονοπατιών της πέτρας", είτε με την διάνοιξη οδού, είτε με την ρίψη μπαζών πλησίον του μονοπατιού. 

* Συγκεκριμένα, πλησίον της περιοχής που υπάρχει το νταμάρι εξόρυξης πέτρας, είναι φρέσκα ακόμα τα ίχνη από τα λάστιχα μηχανήματος που μετέτρεψε το μονοπάτι σε οδό, με σκοπό να υπάρχει πρόσβαση σε χωράφι όπου έχουν συγκεντρωθεί κομμένα ξύλα!! Στο σημείο αυτό μεταφέρθηκε ακόμα και το σταντ πληροφοριών που υπήρχε, ώστε να "περνάει" το μηχάνημα. Κατά την διάνοιξη γκρεμίστηκε και η γωνία του παλαιού πέτρινου καλυβιού που χρησιμοποιούταν παλαιά από τους μαστόρους της πέτρας.

* Χωράφι, λίγο μακρύτερα από το σημείο που έγινε η διάνοιξη της οδού, το οποίο βρίσκεται σε ύψωμα που έχει απεριόριστη θέα προς τα μικρασιατικά παράλια, έχει μετατραπεί ατύπως σε χώρο εναπόθεσης μπαζών.

Τα στοιχεία και οι φωτογραφίες που έχουν συγκεντρωθεί από τον Σύλλογο θα μεταβιβαστούν προς την αστυνομία, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες και να μπει επιτέλους ένα φρένο στην αυθαιρεσία και την καταστροφή του τόπου μας

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ