18.10.2012 16:58

Αγκαλιάζουμε εθελοντικά τη Βιβλιοθήκη

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΣΧΟΥΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Η παραγγελία και η αναμενόμενη τοποθέτηση σε περίπου 1,5 μήνα του αντικλεπτικού συστήματος στη Βιβλιοθήκη «Κοραή» είναι μόνο η αφορμή. Η απουσία επαρκούς προσωπικού και η ανάγκη να δούμε όλοι τη Βιβλιοθήκη σαν πνευματικό σπίτι μας είναι η πραγματικές αιτίες που ωθούν το Εφορευτικό Συμβούλιο της Βιβλιοθήκης να απευθύνουν αίτημα εθελοντικής προσφοράς εργασίας στους νέους και τις νέες του νησιού και όχι μόνο.
Για να λειτουργήσει το αντικλεπτικό μηχάνημα, εξοπλισμός απαραίτητος για κάθε σημαντική Βιβλιοθήκη στον κόσμο, είναι απαραίτητο να έχουν κολληθεί στα βιβλία οι ανάλογες αντικλεπτικές ετικέτες που θα το ενεργοποιούν. Έτσι, κάθε απόπειρα κλοπής απ’ το θησαυρό της Βιβλιοθήκης Κοραή θα επισημαίνεται στην είσοδο από τον ηχητικό συναγερμό. Τα βιβλία που θα σημανθούν είναι χιλιάδες, για αυτό και το Εφορευτικό Συμβούλιο ζητά την προσφορά εθελοντικών χεριών για να βοηθήσουν. Μια συμβολή με πολλαπλά κέρδη, αφού και μόνο η επαφή με σπάνια βιβλία ακόμα και του 13ου αιώνα είναι εμπειρία ανεπανάληπτη.
Μια δεύτερη ομάδα εθελοντών θα συμβάλει στην καταλογογράφηση του αμύθητου θησαυρού του Ιδρύματος, ώστε να έχουμε μια ολοκληρωμένη απογραφή του πλούτου του.
Πληροφορίες και εγγραφές από τους εθελοντές μπορούν να ζητούνται στο τηλ. 22710 44246.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ