23.10.2012 10:13

Αδυνατεί να αποτρέψει τη νέα καταστροφή

• Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΑΚΑΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΝΕΑ ΠΛΗΓΗ

Ψηλά τα χέρια σηκώνει η Περιφέρεια, δηλώνοντας αδυναμία να επιβάλλει στην κατασκευαστική εταιρεία ΑΚΑΜΑΣ Α.Ε. πρώτα να ολοκληρώσει τα τμήματα του έργου Μερσινίδι – Συκιάδα που έχει ημιτελή εδώ και σχεδόν δυο χρόνια και μετά να ανοίξει νέα πληγή με το δεύτερο γεφύρι στο Παντουκειός. Ωστόσο, πρόσωπα από τη Διαχειριστική Αρχή εκτιμούν ότι μπορεί να μπει φραγμός από τους επιβλέποντες του έργου, αν αυτό διαμελισθεί σε φάσεις.
 
Αναλυτικά η απάντηση του Γραφείου Τύπου σε δημοσίευμα του «π» αναφέρει:
 
«Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου σε απάντηση του από 17 Οκτωβρίου 2012 δημοσιεύματος της εφημερίδας σας, γνωρίζει τα ακόλουθα :
Το έργο «Βελτιώσεις στο Τμήμα της Εθνικής οδού Χίου – Καρδαμύλων / Τμήμα από Ιερά Μονή Μυρσινιδίου μέχρι κόμβο Συκιάδας» κατασκευάζεται από την ανάδοχο κατασκευαστική εταιρεία ΑΚΑΜΑΣ ΑΕ στα πλαίσια σύμβασης μεταξύ της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου και της προαναφερόμενης εταιρείας (ημερομηνία υπογραφή σύμβασης 1/11/2010).
Κατά την διάρκεια κατασκευής του υπόψη έργου έχουν υπάρξει καθυστερήσεις εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων της αναδόχου εταιρείας. Ωστόσο, πρωταρχικός στόχος της Π.Ε. Χίου παραμένει η ολοκλήρωση του έργου σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη, και η παράδοσή του σε χρήση.
Ο ανάδοχος, έχει την αποκλειστική ευθύνη κατασκευής του έργου σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τους όρους της σύμβασης κατασκευής, διαφορετικά εάν ο ανάδοχος δεν εκπληρώσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις κηρύσσεται έκπτωτος του έργου με σοβαρές συνέπειες τόσο γι’ αυτόν όσο και για το ίδιο το έργο.
Συνεπώς, όπως αντιλαμβάνεστε, είναι αδύνατον αλλά και παράνομο η επιβλέπουσα το έργο Υπηρεσία να απαγορεύσει στον εργολάβο την κατασκευή εργασιών  τις οποίες έχει συμβατική υποχρέωση να εκτελέσει εντός προσυμφωνηθέντων χρονοδιαγραμμάτων.»           

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ