19.9.2023 17:22

ΑΔΕΔΥ - Όλοι στον αγώνα ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο

Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία της 21ης Σεπτεμβρίου

Η οργή και η θλίψη να γίνουν διεκδικητικός αγώνας! Να μην περάσει το νομοσχέδιο-κτηνωδία! Να δυναμώσει η αλληλεγγύη και η διεκδίκηση για τους πληγέντες της Θεσσαλίας και για όσους υποφέρουν από την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης!

ΚΑΛΟΥΜΕ όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του δημοσίου να μπουν δυναμικά στην οργάνωση της πάλης ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα.

Το ΝΤ ΧΙΟΥ της ΑΔΕΔΥ εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή του στο νομοθετικό έκτρωμα που έχει καταθέσει για διαβούλευση ο Υπουργός Εργασίας και πρόκειται να ψηφιστεί στις 21/9, στο Πολυνομοσχέδιο που δίνει τη χαριστική βολή ακόμη και στα υπολείμματα των εργασιακών κατακτήσεων, ενώ παράλληλα ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση, σε μια προσπάθεια επιβολής του δόγματος «Νόμος και Τάξη», σε συνθήκες επίτασης της αντιλαϊκής πολιτικής σε όλα τα επίπεδα. 

Μέσα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο μέσα στην οποία οι πυρκαγιές έκαψαν 1,3 εκ. στρέμματα και απανθράκωσαν συνολικά 26 ανθρώπους, ο λαός της Θεσσαλίας βιώνει μια τεράστιων διαστάσεων τραγωδία, με νεκρούς και απίστευτες καταστροφές των περιουσιών, καλλιεργειών τους, η κυβέρνηση, βρήκε την ευκαιρία να φέρει στη βουλή ένα νέο αντεργατικό τερατούργημα, το οποίο συνοδεύεται με επιχειρηματολογία χαρακτηρίζοντάς το ως φιλεργατικό και προς το συμφέρον των εργαζομένων και με το οποίο:

  • Καταργεί το πενθήμερο και το δώρο, νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους με 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα, την κατάργηση του διαλλείματος και της Κυριακής Αργίας σε μια σειρά νέους κλάδους. 
  • Ισοπεδώνονται τα θεμελιώδη εργατικά δικαιώματα και οι κατακτήσεις, με συμβάσεις «μηδενικής χρονικής διάρκειας», που θα επιτρέπουν στον εργοδότη να καλεί, ανά πάσα στιγμή, όποτε θέλει τον εργαζόμενο για το μεροκάματο της σκλαβιάς, ο οποίος δεν θα έχει ΚΑΝΕΝΑ εργασιακό δικαίωμα. Θα υπογράφει ατομική σύμβαση, ενώ δε θα γνωρίζει χρόνο εργασίας και το μισθό. 
  • Θεσπίζει τους «εργαζόμενους υπό δοκιμή» για έξι μήνες, οι οποίοι δεν θα δικαιούνται αποζημίωση μετά την απόλυσή τους για εργάσιμο χρόνο έως και 12 μήνες. 
  • Μετατρέπει σε ποινικό αδίκημα την υποστήριξη-περιφρούρηση των απεργιακών αποφάσεων των σωματείων στους εργασιακού χώρου που πραγματοποιείται για την προάσπιση των εργατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών συμφερόντων. 
  • Διαμορφώνει συνθήκες εργασιακής γαλέρας και τρομοκράτησης των εργαζομένων, στοχεύοντας στην φίμωση των σωματείων.

Την ίδια στιγμή ο Πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ αντί να μας μιλήσει για τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησής του τα προηγούμενα 4 χρόνια, που μας έφεραν εδώ που μας έφεραν, ανακοίνωσε μια πολιτική άγριας λιτότητας για τους επόμενους μήνες, ανακοίνωσε πάγωμα μισθών και συντάξεων καθώς και ψίχουλα για τους πληγέντες από τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές, 

Μας περιμένει ένας σκληρός χειμώνας με την ακρίβεια στα βασικά αγαθά να τσακίζει το λαϊκό εισόδημα. Η ακρίβεια με βάση τις καταστροφές της αγροτικής και ζωικής παραγωγής στη Θεσσαλία θα εκτιναχθεί περισσότερο για όλα τα βασικά τρόφιμα, το ψωμί, το γάλα, το λάδι, το τυρί κοκ.

ΌΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

«ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ, ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ».

Αυτό το νομοσχέδιο για εμάς τους εργαζόμενους είναι αιτία πολέμου!

Να απαιτήσουμε με βάση τις δικές μας ανάγκες:

  • Να μην περάσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης.
  • Να φέρουμε στο προσκήνιο την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών με σταθερή και μόνιμη εργασία, με συλλογικές συμβάσεις εργασίας που να προβλέπουν αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα με σύγχρονα δικαιώματα.
  • Να μειωθεί ο εργάσιμος χρόνος, για 7ωρο-5νθημερο-35ωρο με κατάργηση των συμβάσεων ομηρίας.
  • Την προστασία και τη διεύρυνση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων.
  • Την προστασία του λαϊκού εισοδήματος από τα χαράτσια και την ακρίβεια, για την προστασία της κατοικίας του λαού από τους πλειστηριασμούς.
  • Να καταργηθεί ο ΦΠΑ και οι άλλοι άδικοι έμμεσοι φόροι στα τρόφιμα και σε άλλα βασικά είδη όπως το νερό, την ενέργεια και τα καύσιμα. 
  • Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στις τιμές όλων αυτών των βασικών αγαθών για την εργατική και λαϊκή οικογένεια και όχι τα μέτρα κοροϊδίας και μαυραγοριτισμού που επέβαλε η κυβέρνηση με τα 2,50 € την εξάδα του 1,5lt νερού. 
  • Αποζημίωση 100%, άμεση και πλήρη αποκατάσταση με πραγματική προστασία όλων-όσων βούλιαξε στις λάσπες και στα αποκαΐδια η εγκληματική πολιτική του κέρδους. Άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού της Θεσσαλίας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ