14.4.2015 11:14

5.980 ευρώ για κοινωνική πολιτική

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ «ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ»

Άλλο ένα βοήθημα που θα αξιοποιηθεί στις δράσεις και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Δήμος στα πλαίσια της κοινωνικής του πολιτικής δόθηκε από το ίδρυμα «Σκαραμαγκα».

Με το ποσό των 5.980 € επιχορηγήθηκε πρόσφατα ο Δήμος Χίου από το ίδρυμα «Σκαραμαγκά» το οποίο ιδρύθηκε –προ εκατονταετίας και πλέον– από οικογένεια χιακής καταγωγής και εδρεύει στην πόλη Τεργέστη της Ιταλίας. Το εν λόγω Ίδρυμα ενισχύει οικονομικά τον Δήμο Χίου σε ετήσια βάση.

«Σύμφωνα με την επιθυμία του διαθέτη, το ½ περίπου του επιχορηγούμενου ποσού οφείλει ο Δήμος να διαθέτει για προνοιακούς σκοπούς (ενίσχυση απόρων ασθενών, κλπ.), ενώ το υπόλοιπο ½ του ποσού να διαθέτει για εκπαιδευτικούς σκοπούς (στις Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές του Δήμου).

Για τον σκοπό αυτό θα λαμβάνονται σχετικές Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, έπειτα από εισήγηση του αρμοδίου Αντιδημάρχου Πρόνοιας-Παιδείας, όπου θα εμφαίνεται επακριβώς που εξαντλούνται οι πιστώσεις αυτές, κάτι που μέχρι σήμερα δεν γινόταν», αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση του αντιδήμαρχου Πρόνοιας, Γ. Παπαδόπουλου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ