14.4.2015 11:14

5.980 ευρώ για κοινωνική πολιτική

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ «ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ»

Άλλο ένα βοήθημα που θα αξιοποιηθεί στις δράσεις και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Δήμος στα πλαίσια της κοινωνικής του πολιτικής δόθηκε από το ίδρυμα «Σκαραμαγκα».

Με το ποσό των 5.980 € επιχορηγήθηκε πρόσφατα ο Δήμος Χίου από το ίδρυμα «Σκαραμαγκά» το οποίο ιδρύθηκε –προ εκατονταετίας και πλέον– από οικογένεια χιακής καταγωγής και εδρεύει στην πόλη Τεργέστη της Ιταλίας. Το εν λόγω Ίδρυμα ενισχύει οικονομικά τον Δήμο Χίου σε ετήσια βάση.

«Σύμφωνα με την επιθυμία του διαθέτη, το ½ περίπου του επιχορηγούμενου ποσού οφείλει ο Δήμος να διαθέτει για προνοιακούς σκοπούς (ενίσχυση απόρων ασθενών, κλπ.), ενώ το υπόλοιπο ½ του ποσού να διαθέτει για εκπαιδευτικούς σκοπούς (στις Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές του Δήμου).

Για τον σκοπό αυτό θα λαμβάνονται σχετικές Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, έπειτα από εισήγηση του αρμοδίου Αντιδημάρχου Πρόνοιας-Παιδείας, όπου θα εμφαίνεται επακριβώς που εξαντλούνται οι πιστώσεις αυτές, κάτι που μέχρι σήμερα δεν γινόταν», αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση του αντιδήμαρχου Πρόνοιας, Γ. Παπαδόπουλου.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ