27.3.2013 10:29

3ωρη στάση εργασίας στην Υπηρεσία Καθαριότητας - ΗΧΟΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ζέσταμα κινητοποιήσεων ξεκινά την Παρασκευή ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Χίου με αφορμή τα προβλήματα που εντοπίζονται στις συνθήκες εργασίας της Υπηρεσίας Καθαριότητας. 

Όπως σημειώνει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος ΟΤΑ Χίου: 

"Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Χίου, αποφάσισε την κήρυξη 3ωρης προειδοποιητικής Στάσης Εργασίας στον τομέα Καθαριότητας του Δήμου Χίου, την Παρασκευή 29 Μάρτη από τις 10 το πρωί έως 1 το μεσημέρι.Παράλληλα συγκαλεί Συνέλευση των εργαζομένων στην Καθαριότητα στις 11 το πρωί στο αμαξοστάσιο του Δήμου στου Γρου.

Τα συσσωρευμένα  χρονίζοντα προβλήματα και η αδυναμία επίλυσής τους από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, εξωθούν τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα του Δήμου Χίου στην έναρξη κινητοποιήσεων με προοπτική κλιμάκωσης αν δεν υπάρξει άμεση ανταπόκριση και επίλυση των προβλημάτων.

Σε μια περίοδο που η μνημονιακή συγκυβέρνηση εντείνει την επίθεση της ενάντια στο σύνολο των εργαζομένων με περικοπές δικαιωμάτων, μειώσεις μισθών, διαθεσιμότητες και ιδιωτικοποιήσεις τομέων του δημοσίου και των ΟΤΑ, η Δημοτική Αρχή Χίου αποδεικνύεται αδύναμη να ικανοποιήσει στοιχειώδεις ανάγκες των Εργαζομένων στην Καθαριότητα.

Ερμηνεύοντας λανθασμένα τη στάση ευθύνης που επιδεικνύουν οι εργαζόμενοι, θεωρώντας ως αδυναμία το γεγονός ότι δέχονται να εργάζονται στην κυριολεξία με κίνδυνο της ζωής τους ,πάνω σε αμάξια κινητά φέρετρα, δίχως την παροχή των απαραίτητων ειδών προστασίας και υγιεινής που προβλέπονται από τη νομοθεσία, σε δρόμους δύσβατους που οδηγούν στον ΧΥΤΑ- που θεός ξέρει πότε θα έχει ολοκληρωθεί-, η Δημοτική Αρχή αποδεικνύεται ανίκανη στην επίλυση των   προβλημάτων.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν Ν.Χίου εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους συναδέλφους εργαζόμενους στην Καθαριότητα του Δήμου Χίου και καλεί τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει άμεσα στην επίλυση των υπερώριμων και δίκαιων αιτημάτων των Εργαζομένων στην Καθαριότητα.

Σε κάθε άλλη περίπτωση η κλιμάκωση και η ένταση των κινητοποιήσεων θα είναι μονόδρομος κάτι για το οποίο αποκλειστικά και μόνη υπεύθυνη θα είναι η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης".

ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΓΑΪΤΑΝΟΥ ΣΤΟΝ "Π"
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ