23.2.2013 15:58

126.000 ευρώ στο Σχολείο του Πυργίου

ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΛΑΓΟΥΔΗ

Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Χίου, και της πληρεξούσιας δικηγόρου Κας Τασσοπούλου, εισπράχθηκε από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, και κατατέθηκε σε τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου Χίου, το ποσό των 126.000€. 
Τα χρήματα αυτά τα οποία προέρχονται από έσοδα ενοικίων του κληροδοτήματος Λαγούδη, θα διατεθούν στους μαθητές του Δημοτικού σχολείου Πυργίου, σύμφωνα με την κληροδοσία του διαθέτη.
Ήδη γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες, για την καταχώρηση της διαθήκης στο μητρώο κληροδοτημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, έτσι ώστε να μπορεί μετά το κληροδότημα να εκπληρώσει τους σκοπούς για τους οποίους συστάθηκε.
Θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι, ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΑΓΟΥΔΗΣ, με την διαθήκη που συνετάχθει το 1955, άφηνε στο Δημοτικό Σχολείο Πυργίου, ακίνητο επί της Ιερά Οδού στο Αιγάλεω, από τα ενοίκια του οποίου όρισε να χρηματοδοτούνται οι σπουδές των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου που φοιτούν στο Πυργί.
πηγη: mastixi.blogspot

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ