28.2.2018 15:19

Το μάρμαρο γίνεται τέχνη στα χέρια του Γιάννη Μπίζα

Ο εικαστικός Ιωάννης Μπίζας, γνωστός ως John Bizas εκτός Ελλάδος, γεννήθηκε το 1980 στη Χίο.

Παίρνοντας τα πρώτα ερεθίσματα από τον πατέρα του Νικόλαο Μπίζα, ο οποίος ασχολείται με την επεξεργασία του μαρμάρου, γρήγορα επιχείρησε την πρώτη του προσπάθεια λαξεύματος σε ηλικία 11 ετών.

Η συνεχής αναζήτηση και το πάθος του για το μάρμαρο και αφού πρώτα είχε ήδη περάσει κάποιο διάστημα στην Τήνο, τον έκανε να μεταφερθεί στην Ιταλία.

Αρχικά σε μια σχολή στην Φλωρεντία κι έπειτα στην Carrara όπου κι αποφοίτησε στην τοπική Σχολή Καλών Τεχνών. Ζώντας και δουλεύοντας για 9 χρόνια στις πόλεις Carrara και Pietrasanta, οι οποίες είναι πόλος έλξης για τους διασημότερους καλλιτέχνες του κόσμου, του δόθηκε η ευκαιρία να έρθει σε επαφή με πολλούς από αυτούς και να διευρύνει τις ικανότητες και τις γνώσεις του πάνω στην Τέχνη.

Αντικείμενο της δουλειάς του είναι να δημιουργεί γλυπτά Σύγχρονης Τέχνης με ένα κλασσικό υλικό όπως το μάρμαρο. Μέσα από το έργο του προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τον θεατή σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα λόγω της ίδιας της συμπεριφοράς και την έλλειψη σεβασμού προς το περιβάλλον.

Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε εκθέσεις σε διάφορες χώρες όπως Αγγλία, Γερμανία, Βέλγιο, ΗΠΑ, Ρωσία κ.α. κι έχουν γίνει διάφορα δημοσιεύματα και συνεντεύξεις σχετικά.

Σήμερα διατηρεί στούντιο σε Ευρώπη και Αμερική όπου διαμένει και συνεχίζει το έργο του.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ