24.5.2024 17:27

Το βιβλιοπωλείο "Πέτρα Ψαλίδια Χαρτί" γιορτάζει την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων

Η Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων πλησιάζει και το βιβλιοπωλείο "Πέτρα Ψαλίδια Χαρτί" στην Καλλιμασιά ετοιμάζεται να καλωσορίσει μικρούς και μεγάλους λάτρεις των βιβλίων με μια σειρά εκδηλώσεων από τις 27 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου. Το "Πέτρα Ψαλίδια Χαρτί" συμμετέχει ενεργά σε αυτή την ανοιξιάτικη γιορτή, που διοργανώνει το LITTLE BOOKSTORES, αφιερωμένη στο βιβλίο και τη φιλαναγνωσία.

Η σημασία της Εβδομάδας Μικρών Βιβλιοπωλείων

Η Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων είναι μια γιορτή που φέρνει κοντά τα μικρά βιβλιοπωλεία της κάθε γειτονιάς, ενισχύοντας τη φιλαναγνωσία και την αγάπη για το βιβλίο. Οι χώροι αυτοί συνεχίζουν να μας εμπνέουν, να μας ενώνουν και να μεταδίδουν την αγάπη για τα βιβλία. Η συμμετοχή του "Πέτρα Ψαλίδια Χαρτί" σε αυτή τη γιορτή είναι ένας τρόπος να γιορτάσουμε μαζί τη δύναμη του βιβλίου και τη σημασία της αναγνωστικής κοινότητας.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Το βιβλιοπωλείο "Πέτρα Ψαλίδια Χαρτί" έχει προγραμματίσει μια σειρά εκδηλώσεων που καλύπτουν διάφορα ενδιαφέροντα και ηλικίες. Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

27 - 31 Μαΐου: Έκθεση βιβλίου - "Με ένα βιβλίο συντροφιά"

Καθημερινά από τις 27 έως τις 31 Μαΐου, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην έκθεση βιβλίου, ανακαλύπτοντας νέους τίτλους και αγαπημένα αναγνώσματα.

28 Μαΐου 18:00: "Ανοίγουμε φτερά"

Με αφορμή το βιβλίο “Όταν ανοίγω τα φτερά μου” του Marc Majewski (εκδόσεις Διόπτρα), η εκδήλωση αυτή εστιάζει στη συμπερίληψη και την αποδοχή του εαυτού μας. Στο τέλος, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν πεταλούδες, συμβολίζοντας την ελευθερία και την αυτοέκφραση.

29 Μαΐου 19:30-21:00: "Αθέατες Όψεις, Χίος: αφηγήσεις τοπικής ιστορίας"

Ο Χιώτης συγγραφέας και ιστορικός Κώστας Ζαφείρης θα παρουσιάσει το βιβλίο του “Αθέατες Όψεις, Χίος: αφηγήσεις τοπικής ιστορίας” (εκδόσεις άλφα πι). Μέσα από τις αφηγήσεις του, οι παρευρισκόμενοι θα ταξιδέψουν στην τοπική ιστορία της Χίου.

31 Μαΐου 20:30: Μουσική Εκδήλωση "Ταξίδι"

Η Χρύσα Καραΐσκου και ο Παντελής Λύκος προσκαλούν το κοινό σε ένα μουσικό “Ταξίδι” με σύγχρονη έντεχνη, έθνικ και παραδοσιακή μουσική.

  • Χρύσα Καραΐσκου: τραγούδι – κανονάκι
  • Παντελής Λύκος: τραγούδι – λαούτο

1 Ιουνίου 10:00-12:00: Βιωματικό Εργαστήριο για Παιδιά 6-8 Ετών

Με τις Ζαννίκου Σοφία, Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας-Ψυχοθεραπεύτρια, και Κοκκώδη Γεωργία, Λογοθεραπεύτρια, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία μέσα από διαδραστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Οι εκδηλώσεις της Εβδομάδας Μικρών Βιβλιοπωλείων στο "Πέτρα Ψαλίδια Χαρτί" προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία για συνάντηση, συζήτηση και ανακάλυψη νέων βιβλίων. Η συμμετοχή σας θα γεμίσει τις μέρες σας με χαρά, γνώση και έμπνευση, καθώς μοιραζόμαστε όλοι την πίστη ότι ο κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος μέσα από τα βιβλία.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ