5.3.2018 21:38

Θα μεταγγίσει το όραμα του για την Πυραμά ο Αλ. Καραμούζος;

Τον γνωρίσαμε ως παθιασμένο Καρδαμυλίτη. Το άλλο μισό της ρίζας του καπ. Αλέκου Καραμούζου βρίσκεται στην Πυραμά κι αποφάσισε κι αυτό να το ποτίσει με το νερό της εθελοντικής προσφοράς. Εδώ και καιρό επιχειρεί να σπρώξει τους Πυραμούσους στη δημιουργία ενός ταμείου αυτοχρηματοδοτούμενων έργων για το χωριό.

Από την πρώτη ανταπόκριση λογικά δεν έμεινε ενθουσιασμένος. 23 Πυραμούσοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Συλλόγου Απανταχού Πυραμούσων, με την ως τώρα πρόεδρο Ρένα Λαγογιάννη να ανακοινώνει την παραίτηση της για λόγους υγείας. Για να οδηγηθεί ο Σύλλογος σε εκλογές τον προσεχή Σεπτέμβριο συμπληρώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο με προσθήκη τριών ατόμων, με καθήκοντα προέδρου να εκτελεί προσωρινά ο κ. Ν. Τσικουρας.  Τους συμμετέχοντες στη Συνέλευση προβλημάτισε η περιορισμένη συμμετοχή νέων στο Σύλλογο κι αποφασίστηκε το καλοκαίρι να γίνει ειδική εκδήλωση για αυτό στην Πυραμά.

Ο Αλ. Καραμούζος πρότεινε να ξεκινήσει έρανος με σκοπό να ξεκινήσουν εξωραϊστικά έργα στην Πυραμά, προτείνοντας ως πρώτα την πλακόστρωση του αυλόγυρου της Εκκλησίας και τη διάσωση ενός αλωνιού με παράλληλη τοποθέτηση κέρινων ομοιωμάτων που θα αναπαριστούν τον τρόπο συγκομοιδής του σιταριού από τους προγόνους τους.

Η συνέλευση φιλοξενήθηκε στο «Σπίτι του Καρδαμυλίτη» και το ραντεβού ανανεώθηκε για τις 18 Μαρτίου στον Άγιο Μηνά Κερατσινίου, όπου θα τελεστεί μνημόσυνο στη μνήμη των Πυραμούσων που έχουν αποδημήσει.
Θα επιτρέψουν οι Πυραμούσοι στο πάθος του καπ. Αλέκου να τους παρασύρει; Μόνο κερδισμένοι θα βγουν, είναι σίγουρο.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ