6.6.2019 11:29

Φταίει ο «π» και για την κατάσταση στον Εμπορειό…

«Έκπληκτος» δηλώνει ο αντιδήμαρχος Νότιας Χίου από το δημοσίευμα του politischios, κάνοντας λόγο ακόμα και για συκοφαντική δυσφήμιση

Με πολλά τσιτάτα, περί συκοφαντικής δυσφήμισης και παραπλάνησης της κοινής γνώμης συνοδεύεται η απάντηση του αντιδημάρχου νότιας Χίου Ανδρέα Βεργίτση για την κατάσταση που επικρατεί στον Εμποριό αρχές καλοκαιριού, σε μία από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες της Χίου.

Ο ίδιος σημειώνει ότι οι φωτογραφίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα (sic) και προτρέπει τους δημοσιογράφους του «π» σε χαφιεδισμό ζητώντας να αποκαλύψουν τις πηγές τους, διαφορετικά το δημοσίευμα θα θεωρηθεί ψευδές και συκοφαντικό.

Αναλυτικά η απάντηση του αντιδημάρχου Ανδρέα Βεργίτση κι ένα σχόλιο του «π»

Έπειτα από μια ακόμα μέρα με πολύ δουλειά, διαβάζοντας την σημερινή ειδησεογραφία πέφτω πάνω σε ένα άρθρο στην εφημερίδα σας με τίτλο «Ακούει κανείς εδώ την Χίο;». Έκπληκτος διαβάζω ότι το άρθρο αφορά την παραλία του Εμποριού. Αμέσως αποφασίζω να απαντήσω ακόμα και εάν είναι η ώρα περασμένη ώστε να μην θεωρηθεί ότι αποκαταστάθηκαν τα αναφερόμενα στο άρθρο ζητήματα το πρωί και έπειτα ακολούθησε η απάντησή μου.

Σε απάντηση λοιπόν του άρθρου, παραθέτω τα γεγονότα ένα προς ένα ως πραγματικά έχουν.

1.    Η αποκομιδή των απορριμμάτων εκτελέστηκε ως ήταν προγραμματισμένη το πρωί από τα απορριμματοφόρα του Δήμου. Μάλιστα το πλήρωμα του απορριμματοφόρου αντικατέστησε και καθάρισε τους μικρούς κάδους που βρίσκονται στην περιοχή των καταστημάτων του Εμποριού. Τα καδάκια που βρίσκονται στην παραλία Μαύρα Βόλια, καθαρίστηκαν από το δεύτερο συνεργείο που ενεργεί στην περιοχή και είναι υπεύθυνο για την καθαριότητα των παραλιών της Νότιας Χίου.

2.    Έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία μου με τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο Ηλεκτροφωτισμού κ. Καραμανή, με διαβεβαίωσε ότι τα εν λόγω φώτα αντικαταστάθηκαν και αποκαταστάθηκαν οι όποιες ζημιές και βλάβες την προηγούμενη μέρα (Τρίτη).

3.    Σε επικοινωνία του προέδρου Πυργίου το πρωί της Τρίτης με την Διοικητική Υπάλληλο της Δ.Ε., η τελευταία ανέφερε μόνο ζητήματα για τον δημοτικό φωτισμό (τα οποία και αποκαταστάθηκαν άμεσα) και κανένα άλλο ζήτημα σχετικά με την καθαριότητα.

4.    Η αποκατάσταση του οδοστρώματος, έχει ήδη προγραμματιστεί και θα γίνει με την εγκατάσταση του εργολάβου που έχει αναλάβει το έργο από το 2018. Ο πρόεδρος και τα μέλη του συλλόγου «Φίλοι του Εμποριού» είναι ενημερωμένοι πλήρως.

Οι φωτογραφίες στο άρθρο και ο χρόνος δημοσίευσής τους δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και παρακαλώ να μας υποδείξετε την πηγή των πληροφοριών σας. Σε αντίθετη περίπτωση θα θεωρήσουμε το άρθρο ψευδές, με τόνο συκοφαντικής δυσφήμισης, εσκεμμένο, με μοναδικό στόχο την παραπλάνηση της κοινής γνώμης και την αλλοίωση της πραγματικής κατάστασης των γεγονότων.

Η απάντηση του «π»

 Αγαπητέ κ. Βεργίτση,

Αν με την ίδια ταχύτητα  που απαντάτε στα δημοσιεύματα επιλύνατε και τα καθημερινά προβλήματα που παρατηρούνται στη δημοτική σας ενότητα τότε σίγουρα η κατάσταση θα ήταν καλύτερη και δεν θα απαιτούνταν κανένα δημοσίευμα για να κινητοποιηθείτε.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες του Εμπορειού δεν είναι σημερινά και υποθέτουμε ότι δεν τα ακούτε για πρώτη φορά.

Είναι υποκριτικό όμως να μας κατηγορείτε ότι παραπλανούμε ή συκοφαντούμε όταν γνωρίζετε ότι η υπηρεσία καθαριότητας την Τρίτη που επισκέφτηκε τον Εμπορειό δεν είχε τίποτα να μαζέψει αφού τα σκουπίδια είχαν περισυλλέγει από τους επαγγελματίες και τους τουρίστες (φαίνεται άλλωστε και στις φωτογραφίες) και από ότι μας πληροφόρησαν οι ίδιοι, αυτή η κατάσταση είναι συνηθισμένη αφού το απορριμματοφόρο περνάει κάθε 10 ημέρες.

Είναι συκοφαντία ή παραπλάνηση κ. Βεργίτση ότι οι καμπίνες-αποδυτήρια στην γραφικότερη παραλία της Χίου δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη και βρισκόμαστε  στον μήνα Ιούνιο;

Είναι παραπλάνηση ότι τα αυτοκίνητα κάνουν σλάλομ για να περάσουν από την πλατεία προκειμένου να αποφύγουν τις τεράστιες λακκούβες με τα λασπόνερα;

Αγαπητέ αντιδήμαρχε, ας πούμε και μία κοινά αποδεκτή αλήθεια μακριά από τσιτάτα, που μεταξύ μας σας αδικούν σαν δημόσιο πρόσωπο.

Δεν φταίει ο «π» που εσείς 5 χρόνια τώρα δεν φροντίσατε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Εμπορειού. Άλλωστε η ίδια κατάσταση επικρατεί κάθε χρόνο και έχει αποτυπωθεί και σε ρεπορτάζ περασμένων ετών. Άρα αναζητήστε αλλού τις ευθύνες… 

Σημείωση: Δεν σας τιμά να προτρέπετε δημοσιογράφους σε χαφιεδισμό. Ο "π" όποτε χρειάστηκε, ακόμα και σε επίπεδο Δικαιοσύνης, τίμησε το δημοσιογραφικό απόρρητο, αρνούμενος να αποκαλύψει τις πηγές του. Ε δεν θα το προδώσει τώρα για έναν... απερχόμενο αντιδήμαρχο. Μην τρελαθούμε... 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ