5.6.2019 14:50

Ακούει κανείς εδώ στη Χίο;

Σκηνικό θλίψης και εγκατάλειψης στον Εμπορειό με τους επαγγελματίες να έχουν φτάσει στα όρια τους

Αποτελεί ένα από τα πιο διαφημισμένα και πιο τουριστικά   σημεία του νησιού με την παραλία Μαύρα Βόλια να διεκδικεί κάθε χρόνο μία από τις πρώτες θέσεις στην κατάταξη των καλύτερων και ομορφότερων παραλιών της Ελλάδος.

Μια βόλτα όμως στον Εμπορειό αρχές Ιουνίου μόνο θλίψη και απογοήτευση  μπορεί να προκαλέσει  στον επισκέπτη ο οποίος αντικρίζει τον Μαύρο Γυαλό θεοσκότεινο και την περιοχή πνιγμένη στα σκουπίδια και τις λακκούβες. «Η κατάσταση είναι επιεικώς απαράδεκτη. Ο Εμπορειός είναι μέσα στα σκουπίδια αφού η αποκομιδή γίνεται κάθε 10 ημέρες και επειδή καθημερινά μας επισκέπτονται 3-4 πούλμαν με Κολομβιανούς που κάνουν μονοήμερη εκδρομή στη Χίο έχοντας ως βάση τους την Τουρκία, αναγκαζόμαστε να αδειάζουμε εμείς τους κάδους για να μην βλέπουν οι τουρίστες αυτό το χάλι. Παράλληλα όλη η πλατεία του Εμπορειούς είναι γεμάτη λακκούβες με λασπόνερα και πέτρες ενώ οι καμπίνες –αποδυτήρια δεν έχουν ακόμη τοποθετηθεί στην παραλία. Δεχόμαστε καθημερινά σωρεία παραπόνων από  τους επισκέπτες αλλά δίχως τη στήριξη του δήμου δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Προσπαθούμε μόνοι μας οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι να διατηρήσουμε τον τόπο μας καθαρό και να ευπρεπίσουμε την περιοχή αλλά η δική μας προσπάθεια δεν αρκεί. Χρειαζόμαστε βοήθεια και στήριξη από τον δήμο αλλά ουδείς μας ακούει. Έχουμε φτάσει στα όρια μας. Για ποια ανάπτυξη μιλάμε με αυτές τις συνθήκες;», αναρωτιούνται απογοητευμένοι από την κατάσταση οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες του Εμπορειούς προσθέτοντας ότι αγωνίζονται με νύχια και με δόντια να κρατήσουν τους επισκέπτες στην περιοχή και η εικόνα να μαζεύουν σκουπίδια οι ξένοι τουρίστες σίγουρα δεν τιμά κανέναν. 

«Αυτές τις ημέρες γίνεται χαμός από Τούρκους και όλοι μας παραπονιούνται για τα σκουπίδια. Κρατάμε Θερμοπύλες από τον Απρίλιο και προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να κρατήσουμε αυτούς τους λίγους που μας έχουν μείνει και συνεχίζουν να έρχονται σε έναν τόπο δίχως υπηρεσίες και υποδομές. Αγωνιζόμαστε με πολύ κόπο και πολλά έξοδα να καλύψουμε κενά αλλά δεν αντέχουμε άλλο πια. Έλεος», αναφέρουν αγανακτισμένοι οι επαγγελματίες του Εμπορειούς.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ