20.5.2018 22:34

Ξαναστήνουν μπλόκα οι Καμποχωρούσοι

Έκλεισαν οι δρόμοι με αυτοκίνητα και τρακτέρ προκειμένου να εμποδιστεί η μεταφορά οικίσκων στο Hotspot

Επί ποδός βρίσκονται για μία ακόμη φορά τα Καμπόχωρα έπειτα από τη διαρροή της πληροφορίας ότι το πρωί της Δευτέρας επίκειται μεταφορά 8 οικίσκων από το Στρατόπεδο Αργέντη προς τη ΒΙ.ΑΛ. με στόχο τη στέγαση των υπεράριθμων προσφύγων και μεταναστών μετά τις τελευταίες αφίξεις από την αρχή του μήνα μέχρι και σήμερα.

Στη Λαϊκή Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο βράδυ της Κυριακής στο Χαλκειός τα στελέχη της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα ενημέρωσαν τους κατοίκους τόσο για την πρόσφατη επίσκεψη της Γενικής Διευθύντριας Ασύλου της Ε.Ε. στη Χίο όσο και για τις απροειδοποίητες εργασίες που ξεκίνησαν το πρωί της ίδιας ημέρας.

Όπως εξήγησαν τα μέλη της Παγχιακής Επιτροπής το μήνυμα που θα πρέπει να δοθεί είναι ότι δεν μπορεί σε μία Δημοκρατία η μία εξουσία να αγνοεί την άλλη. «Υπάρχει σε ισχύ μία συγκεκριμένη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία καταπατάται συστηματικά. Η διοίκηση της ΒΙ.ΑΛ. μας εμπαίζει λέγοντάς μας ότι ο αριθμός είναι σταθερός στα 1.274 άτομα τη στιγμή που ακόμα και το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής καταγράφει ως διαμένοντες στη ΒΙ.ΑΛ. περισσότερα από 750 άτομα», ανέφεραν και συμπλήρωσαν ότι: «Από την αρχή ζητήσαμε να δούμε τι κοντέινερ είναι αυτά. Γιατί αν επρόκειτο για ντουζιέρες και τουαλέτες κανείς δεν θα έλεγε όχι. Το αρνήθηκαν και αυτό. Είμαστε πρώτα από όλα άνθρωποι. Και αυτοί οι άνθρωποι δεν μας φταίνε. Εμείς εναντιωνόμαστε στις πολιτικές που εξαθλιώνουν και εμάς και αυτούς».

Περίφραξη και 3 νέες πόρτες

Στη συζήτηση που ακολούθησε μεταφέρθηκε διάλογος με ανώτερο στέλεχος της 96 ΑΔΤΕ που αποκάλυψε ότι ο σχεδιασμός του Υπουργείου είναι η πλήρης περίφραξη του hotspot, και η δημιουργία 3 εισόδων / εξόδων του κέντρου. Η πρώτη πόρτα θα είναι ακριβώς μπροστά στην ήδη υπάρχουσα είσοδο, η δεύτερη στο γήπεδο του ποδοσφαίρου της ΒΙ.ΑΛ. και η τρίτη στον χώρο όπου υπάρχει το μεγάλο rub hall και που γειτνιάζει με οικόπεδο της οικογένειας Αγγέλου.

Στο σκεπτικό των διαχειριστών είναι η πλήρης απομόνωση προσφύγων και μεταναστών καθώς και η πλήρως ελεγχόμενη μετακίνησή τους γύρω από τις κύριες εγκαταστάσεις του hotspot.

Ξανά στο μηδέν τα πασσαλάκια

Μία εξίσου σημαντική είδηση που έγινε γνωστή ήταν η κατάληξη του δικαστικού αγώνα για τα πασσαλάκια με τη Δικαιοσύνη να γυρίζει το ρολόι πίσω στο μηδέν, απορρίπτοντας τόσο τα ασφαλιστικά μέτρα της Οικογένειας Σκαπινάκη προς το Ελληνικό Δημόσιο όσο και τα ασφαλιστικά μέτρα του Δημοσίου κατά της Οικογένειας Σκαπινάκη.

Στην πρώτη περίπτωση, το Ειρηνοδικείο θεώρησε ότι δεν συντρέχει λόγος κατεπείγοντος ενώ στη δεύτερη περίπτωση το Μονομελές Πρωτοδικείο θεώρησε ότι δεν έχει την αρμοδιότητα να δικάσει μία τέτοια υπόθεση δείχνοντας ως αρμόδιο Δικαστήριο το Ειρηνοδικείο.

Κλειστοί οι δρόμοι

Στο δια ταύτα της Λαϊκής Συνέλευσης αποφασίστηκε ο πλήρης αποκλεισμός των δρόμων που οδηγούν στο hotspot από νωρίς το πρωί της Δευτέρας και η πραγματοποίηση καθιστικής διαμαρτυρίας σε περίπτωση που επιχειρηθεί η δίοδος βαρέων οχημάτων και η βίαιη απομάκρυνση από την πλευρά της Αστυνομίας. Για την ιστορία πάντως τόσο η Διοίκηση του hotspot όσο και η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου μέχρι το βράδυ της Κυριακής διαβεβαίωναν ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί καμία μεταφορά οικίσκων.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ