3.7.2024 17:57

Κρανίου τόπος η δυτική Χίος (Video)

Στάχτη και αποκαΐδια δάσος, καλλιέργειες και ιδιοκτησίες, κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του «Π» μία ημέρα μετά την κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς

Μόνο η ευαγγελική ρήση «κρανίου τόπος», μπορεί να περιγράψει το αποτύπωμα της καταστροφικής πυρκαγιάς της Σιδηρούντας, η οποία κατέκαψε έκταση κυρίως δασική και αγροτική συνολικής επιφάνειας άνω των 15.000 στρεμμάτων, κάνοντας στάχτη έναν από τους ωραιότερους πνεύμονες πρασίνου της δυτικής Χίου.

Η πυρκαγιά μέσα σε διάρκεια 48 ωρών κατάφερε να προκαλέσει καταστροφές, από το ύψος της Σιδηρούντας μέχρι και την παραλία της Ελίντας, με τη φυσική ομορφιά της παραλίας Μετόχι, να αποτελεί πλέον παρελθόν.

Οι εικόνες που κατέγραψε το Drone και ο φωτογραφικός φακός του «Π» είναι ενδεικτικές της καταστροφής. Καμένα δέντρα, καλλιεργήσιμες εκτάσεις και περιουσίες, συνθέτουν την εικόνα μίας περιοχής που πριν μερικές ώρες, φάνταζε ως όαση, τόσο για τους μόνιμους κατοίκους του νησιού όσο και για τους επισκέπτες, που αψηφώντας τη χιλιομετρική απόσταση από την πόλη της Χίου, επέλεγαν τη δυτική Χίο με το παρθένο τοπίο της και τις απάτητες παραλίες της.

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Με εικόνα απογοήτευσης στα μάτια, οι λιγοστοί κάτοικοι της Σιδηρούντας και οι παραθεριστές στην παραλία Μετόχι, διατυπώνουν την απορία τους αν η φύση θα μπορέσει πια να αποκαταστήσει την μαυρίλα του τοπίου, με δεδομένο ότι η φετινή πυρκαγιά κατάφερε να κάψει ένα μέρος όσων η φύση είχε αναδημιουργήσει από τη μεγάλη πυρκαγιά του 2012.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ