13.1.2021 15:23

Χαλκούσοι: «Όσοι εκμεταλλεύονταν τη ΒΙ.ΑΛ. να ψάξουν πλέον αλλού…»

Την παρέμβαση της Τοπικής Κοινότητας Χαλκειούς προκάλεσε η απόφαση του Πρωτοδικείου Χίου σύμφωνα με την οποία το Ελληνικό Δημόσιο οφείλει πλέον την επιστροφή του κτιρίου της ΒΙ.ΑΛ. στον Δήμο Χίου.

Σε ανακοίνωσή της η Τοπική Κοινότητα κάνει λόγο για απελευθέρωση του Χαλκειούς, αφήνοντας παράλληλα αιχμές εναντίον όσων για χρησιμοποίησαν τη ΒΙ.ΑΛ. για πολιτικές και όχι μόνο σκοπιμότητες.

Αναλυτικά η Τ.Κ. αναφέρει:

Η αγωγή έξωσης η οποία είχε κατατεθεί από τον Δήμο Χίου για το ακίνητο της ΒΙ.ΑΛ. εκδικάστηκε και η εκδοθείσα απόφαση υποχρεώνει το Ελληνικό Δημόσιο να αποδώσει το εν λόγω ακίνητο στο Δήμο Χίου.

Το τοπικό συμβούλιο Χαλκειούς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι αυτη η απόφαση να υλοποιηθεί στην πράξη.

Με την απόφαση αυτή, δικαιώνεται ο αγώνας μας για την ΒΙ.ΑΛ. και τίθεται το πρώτο λιθαράκι για την οριστική λύση και την απελευθέρωση του Χαλκειούς.

Με την απόφαση αυτή, επιτέλους δικαιώνονται όσοι πίστεψαν ότι το Ελληνικό Δημόσιο και το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, δεν θα προβάλουν ενστάσεις και αντιρρήσεις στο κλείσιμο της ΒΙ.ΑΛ. αλλά θα συνηγορήσουν σε αυτό.

Με την απόφαση αυτή, επιτέλους, όσοι τόσα χρόνια εκμεταλλεύονται τη ΒΙ.ΑΛ. θα πρέπει να ψάξουν νέους τόπους, τρόπους και λόγους εκμετάλλευσης.

Χαιρετίζουμε όσους αγωνίζονται, όσους βοηθούν, όσους στηρίζουν τον αγώνα για το οριστικό κλείσιμο της ΒΙ.ΑΛ. το οποίο πλέον γίνεται από όνειρο πραγματικότητα.

Δεν ξεχνάμε, την ιστορία της δημιουργίας της, το ποιοι συνηγόρησαν στο έγκλημα αυτό, ποιοι το στήριξαν και ποιοι αποποιήθηκαν τις ευθύνες τους !

Ας είναι το 2021 το έτος της απελευθέρωσης του Χαλκειούς, ας είναι το 2021 το έτος που θα επιστρέψουμε στη δική μας κανονικότητα.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ