21.4.2020 14:58

Χαλκούσοι: «Δυστυχώς ούτε κουβέντα για κλείσιμο της ΒΙ.ΑΛ., μόνο κριτική στον Δήμαρχο»

Τη λύπη τους για το γεγονός ότι οι αντιπολιτεύσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αρκούνται σε κριτική στον Δήμαρχο, χωρίς να θίγουν το ζήτημα των ενεργειών που πρέπει να γίνουν ώστε να οδηγηθεί η ΒΙ.ΑΛ. στο κλείσιμο, εκφράζουν μέσα από ανακοίνωση της τοπικής κοινότητας οι κάτοικοι του Χαλκειούς.

Σε αυτή εκτός των άλλων στηρίζουν τη δομή καραντίνας και προσθέτουν ότι είναι πλέον η ώρα της ΒΙ.ΑΛ. να κλείσει.

Η επιστολή

Εξαιρετική εντύπωση μας έκανε το γεγονός, ότι πολλές παρατάξεις έσπευσαν, ανήμερα του Πάσχα, να ρίξουν βέλη αντιπολίτευσης στο δήμαρχο Χίου, ο οποίος υποστήριξε σθεναρά την αναγκαιότητα του οριστικού κλεισίματος της ΒΙΑΛ, μετά τα συμβάντα την νύχτα της Ανάστασης.
Μετά λύπης μας, δεν διαβάσαμε από κανέναν αρχηγό από τις υπόλοιπες παρατάξεις, αλλά και κανέναν εκπρόσωπο της Περιφέρειας ούτε να καταδικάζει τα γεγονότα, ούτε να εκφράζει την συμπαράσταση ως όφειλε στους κατοίκους των Καμποχώρων για την εφιαλτική νύχτα που έζησαν, ούτε καν να θέτουν επιτέλους το θέμα για το τι ενέργειες πρέπει να γίνουν ώστε να κλείσει το κολαστήριο ψυχών.
Αναρωτιόμαστε, τι άλλο πρέπει να συμβεί στο Χαλκειός, για να συνειδητοποιήσουν όλοι την ανάγκη για άμεσο και οριστικό κλείσιμο της ΒΙΑΛ;;;
Ο χιώτικος λαός πρέπει να γνωρίζει ότι, ενώ έχει ψηφιστεί έξι συνεχόμενες φορές σε δημοτικά συμβούλια το κλείσιμο της ΒΙΑΛ, δεν έχει συναποφασιστεί καμία ενέργεια για την υλοποίηση αυτής της απόφασης.
Με έκπληξη επίσης είδαμε, την έντονη αντίδρασή τους για την 14ημερη παραμονή των μεταναστών στη δομή καραντίνας, χωρίς να γίνει καμία αναφορά ότι μετά την καραντίνα οι άνθρωποι αυτοί Θα μεταφέρονται στα χωράφια των Χαλκουσιών.
Σε προηγούμενη μας ανακοίνωση έχουμε αναφέρει ότι η ΒΙΑΛ δεν υφίσταται πλέον σαν χώρος, είτε γιατί έχει λήξει το συμβόλαιο παραχώρησής της, είτε γιατί η χωρητικότητα της έχει εξαντληθεί προ πολλού.
Στην ουσία, λέγοντας όχι σε όλα διατηρούμε της ύπαρξη του ΚΥΤ μέσα στον οικισμό του Χαλκειού, στην καρδιά των Καμποχώρων.
Τέλος, θα πρέπει να θυμίσουμε ότι, μέχρι και πρόσφατο παρελθόν υπήρξαν κι άλλες δομές μέσα στον αστικό ιστό, που η λειτουργία τους προκαλούσε προβλήματα κι γι' αυτό τερματίστηκε.
Τώρα είναι η σειρά της ΒΙΑΛ ΝΑ ΚΛΕΊΣΕΙ!

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ