20.2.2024 18:34

Η Περιφέρεια άφησε την μοναδική μαθήτρια της Κατάβασης χωρίς μετακίνηση (video)

Τη στιγμή που τα χωριά της Βόρειας Χίου ερημώνουν και ο δημόσιος διάλογος περιστρέφεται γύρω από τα κίνητρα που θα πρέπει να δοθούν ώστε οι εναπομείναντες κάτοικοι να παραμείνουν σε αυτά, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Περιφερειακή Ενότητα Χίου κάνουν εντελώς τα αντίθετα.

Αυτό αποδεικνύει η περίπτωση της μίας και μοναδικής μαθήτριας της Κατάβασης, αφού σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας της, Δέσποινας Νταούτη, η Περιφέρεια έκοψε το δρομολόγιο της επιστροφής – που εκτελείται με ταξί- με αποτέλεσμα η μαθήτρια να μην μπορεί να επιστρέψει από το σχολείο της Βολισσού στο σπίτι της.

Όπως, ανέφερε η μητέρα της μαθήτριας στο ζωντανό podcast του «π» Podopoleio, η περικοπή του δρομολογίου της επιστροφής σημαίνει ότι, είτε το παιδί θα πρέπει να περιμένει μόνο επί δίωρο μετά τη λήξη του ωραρίου ώστε να το παραλάβουν οι γονείς του, είτε οι γονείς του θα πρέπει να φεύγουν νωρίτερα από τη δουλειά τους για να το επιστρέψουν στην ασφάλεια του σπιτιού της.

Η λύση πάντως που προτάθηκε από την Περιφέρεια, μέχρι στιγμής, είναι να πληρώνουν οι ίδιοι οι γονείς το ποσό των 18 ευρώ την ημέρα, ώστε το ταξί να επιστρέφει τη μικρή μαθήτρια στο σπίτι της, μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου.

Μπορεί μία τέτοια αντιμετώπιση να θεωρείται σοβαρή, ειδικά σε μία περιοχή όπως αυτή της Αμανής; Ας το απαντήσει δημόσια η Περιφερειακή Ενότητα Χίου…

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ