5.8.2019 10:07

Γ. Αμπαζής: «Στον αγώνα των κατοίκων για το μη κλείσιμο του Νηπιαγωγείου Συκιάδας θα κριθεί η νέα κυβέρνηση»

Ο «δάσκαλος του χωριού» Γιώργης Αμπαζής, με παρέμβαση του στα Μέσα, δηλώνει ανοιχτά ότι είναι έτοιμος να δώσει μάχη προκειμένου το Νηπιαγωγείο της Συκιάδας να μείνει ανοικτό, και τονίζει ότι το συμβάν που προέκυψε είναι μία αφορμή για να κριθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

«Η απόφαση της Περφ. Διευθύντριας εκπαίδευσης  Βορ. Αιγαίο,υ  και κατ’ επέκταση  της  Κυβέρνησης  Ν.Δ. , ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΉ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ ΤΟΥ Νηπιαγωγείου  Συκιάδας , φέρνει στο επίκεντρο  της τοπικής πολιτικής ζωής  ότι πάνω από τους αριθμούς και νόμους  υπάρχουν οι άνθρωποι, οι λαϊκές οικογένειες , σ’ ένα ακριτικό νησί όπως η Χίος.

Το κλείσιμο  του Νηπιαγωγείου σ’ ένα ευαίσθητο εθνικό χώρο, σε μια περιοχή,  που οι άνθρωποι δίνουν αγώνα για να κρατήσουν  τον κόσμο στα Ναυτοχώρια, που οι ναυτεργάτες εδώ και αιώνες  προσφέρουν με τον καθημερινό τους μόχθο τους πόρους για να αυγατίσουν τα κέρδη τους οι εφοπλιστές, δείχνει την αντίληψη της Κυβερνητικής πολιτικής σε βάρος  του Λαού.

Το ένα παιδί την περίοδο 1919-20 που θα είναι στο σχολείο της Συκιάδας , το 2020-21  θα  γίνουν τέσσερα παιδιά. Τα σχολεία δεν είναι αποθήκες ψυχών που τα κλείνει ο καθένας  όποτε θέλει .Είναι τα κάστρα  διαπαιδαγώγησης, κατάκτησης γνώσης της ιστορία και του πολιτισμού ενός τόπου 

Είναι γελασμένοι  όσοι πιστεύουν ότι με  μια απόφαση θα κλείσει το Νηπιαγωγείο της Συκιάδας. Είναι βαθιά νυχτωμένοι… Ο Σεπτέμβρης  είναι κοντά!», αναφέρει ο Γιώργης Αμπαζής.

                                                       

 

  

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ