20.10.2023 10:11

Φωνή οργής από τη Βόρεια Χίο για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ

Δυναμική κινητοποίηση για να αποτραπεί ακόμα μία ενέργεια υποβάθμισης

Οι διαβεβαιώσεις του κυβερνητικού Βουλευτή Νότη Μηταράκη, ότι το κλείσιμο των ΕΛΤΑ στα Καρδάμυλα, δεν θα επηρεάσει τους κατοίκους της Βόρειας Χίου όχι μόνο δεν έπεισε αλλά απεναντίας επιβεβαίωσε την πεποίθηση των κατοίκων ότι αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα που οδηγεί στην περαιτέρω υποβάθμιση όχι μόνο του συγκεκριμένου χωριού αλλά και του συνόλου των χωριών της Δημοτικής Ενότητας καθώς και των χωριών Συκιάδα και Λαγκάδα που εξυπηρετούνται από το Ταχυδρομείο των Καρδαμύλων.

Το κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ, είναι μέρος του συνολικού σχεδιασμού του Υπερταμείου που αποφάσισε ταυτόχρονα το κλείσιμο 41 υποκαταστημάτων σε όλη τη Ελλάδα, ανάμεσα στα οποία και το υποκατάστημα των Καρδαμύλων με αποτέλεσμα, σε τοπικό επίπεδο 2 νέοι άνθρωποι να χάνουν τη δουλειά τους και οι παρεχόμενες υπηρεσίες να σταματούν.

Σε αυτό το πλαίσιο, δεκάδες κόσμου, συγκεντρώθηκε το πρωί της Παρασκευής έξω από το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στα Καρδάμυλα, ζητώντας την αναίρεση της απόφασης κλεισίματος του υποκαταστήματος και σημειώνοντας πως σε κάθε περίπτωση, ο αγώνας τους θα συνεχιστεί μέχρι το υποκατάστημα να επαναλειτουργήσει.

Όπως ανέφεραν κάτοικοι και φορείς σε δηλώσεις τους στον «π» Το κλείσιμο του υποκαταστήματος στα Καρδάμυλα θα υποβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους κατοίκους της βόρειας Χίου και θα συντελέσει στην απώλεια της εργασίας δύο μόνιμων κατοίκων με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η κατάσταση στη Χίο

Μέχρι το 2015 η Μονάδα διανομής Χίου ήταν στελεχωμένη με 15 διανομείς μόνιμο προσωπικό που κάλυπταν την πόλη της Χίου (27000 κάτοικοι) και τα χωριά Καρυές (621 κάτοικοι) Bασιλεώνικο (429 κάτοικοι), Bαβύλοι (206 κάτοικοι),Νεοχώρι (700 κάτοικοι), Θυμιανά (2789 κάτοικοι) και τον Βροντάδο (5270 κάτοικοι). Σταδιακά με περικοπές προσωπικού έφτασαν στους 11 διανομείς έως το 2021. Μετά την τελευταία εθελούσια του 2021 και την αποχώρηση τεσσάρων μόνιμων υπάλληλων από την ΜΔΧΙΟΥ έμειναν για το έργο της διανομής επτά άνθρωποι συνολικά. Πέντε (5) μόνιμοι και δυο ( 2) ενοικιαζόμενοι.

Σήμερα μετά το κλείσιμο του πρακτορείου της Καλλιμασιάς που εξυπηρετεί τα χωριά Καλλιμασιά (987 κάτοικοι) Χαλκειός (1155 κάτοικοι) Βερβεράτο (225 κάτοικοι) Δαφνώνας (366 κάτοικοι ) οι ίδιοι επτά άνθρωποι καλούνται να εξυπηρετήσουν και αυτές τις περιοχές. Να σημειωθεί ότι μετά το κλείσιμο του ταχυδρομείου των Καρδαμύλων, η διανομή θα γίνεται πάλι από το υπάρχον προσωπικό 7 ταχυδρόμοι, προσθέτοντας τα χωριά Καρδάμυλα (1526 κάτοικοι),Αμάδες (67 κάτοικοι),Βίκυ (117 κάτοικοι), Καμπιά (33 κάτοικοι), Πιτυός (124 κάτοικοι), Σπαρτούντα (30 κάτοικοι),Λαγκάδα (632 κάτοικοι), Συκιάδα (464 κάτοικοι).

Συνεπώς έχουμε επτά ταχυδρόμους για 42.741 χιλιάδες κάτοικους. 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ