26.6.2018 12:33

Η δημοτική συμβολή στον τουρισμό στο Πυργί φαίνεται

Τα παράπονα δεν προέρχονται μόνο από το Πυργί, συγκυριακά σήμερα κάτοικοι του χωριού διαμαρτύρονται για την απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζουν οι κάδοι έξω από το κοιμητήριο του χωριού. «Η εικόνα αυτή είναι τουλάχιστον δύο ημερών», καταγγέλλει επαγγελματίας της περιοχής, που κάνει συνάμα λόγο για γενικότερη υποβάθμιση του χωριού ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ανάλογες εικόνες κοινοποιούνται σωρηδόν στα κοινωνικά δίκτυα άλλοτε από τον Εμπορειό, άλλοτε από τον Καρφά, ενώ σχεδόν μόνιμες είναι οι εκκλήσεις των φορέων των Μεστών για μια ενίσχυση του χωριού με πιο τακτικό καθαρισμό τους καλοκαιρινούς μήνες. Καμία πρόβλεψη, συνήθης πρακτική είναι η Υπηρεσία Καθαριότητας να επεμβαίνει μετά τη δημοσιοποίηση των προσβλητικών για την εικόνα του τουρισμού μας.

Και τότε γιατί πληρώνουμε τέλη καθαριότητας φωτιά και λαύρα; Πως είναι δυνατόν να ανεχόμαστε η Υπηρεσία Καθαριότητας να δυσφημεί τον τόπο από την ανεπάρκεια της; Ένας σχεδιασμός με προτεραιότητες στα σημεία του νησιού με τουριστική ζήτηση είναι αυτονόητος σε οποιοδήποτε σημείο του Αιγαίου. Εδώ γιατί φτάνουμε να είναι και πάλι ζητούμενο;

Έχουμε δυστυχώς φτάσει να έχουμε γεμίσει τη Χίο κάδους απορριμμάτων κάθε ειδών, να διαθέτουμε έναν σύγχρονο στόλο αποκομιδής και μια ύπαιθρο – εκεί που χτυπά η καρδιά του τουρισμού – καθημερινά γεμάτη σκουπίδια.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ