30.3.2018 21:50

Η Βέσσα έχει αποδείξει αν είναι ξενοφοβική, ισχυρίζεται ο Β. Καβουράκης

Αναταράξεις συνεχίζει να προκαλεί στη Βέσσα η απόφαση εγκατάστασης Βρεφονηπιακού Σταθμού. Ο πάρεδρος του χωριού εκφράζει την απορία του για ποιο λόγο δεν έχουν πάρει θέση η διοίκηση του Πολιτιστικού Συλλόγου και του Αγροτικού Συνεταιρισμού. «Το χωριό προσδοκούσε να ακουστεί η άποψη τους κι ακόμα την περιμένει», ισχυρίζεται ο κ. Καβουράκης, ο οποίος εκτιμά ότι η απόφαση δεν μπορεί να είναι μονοπρόσωπη, ούτε υπόθεση μιας ολιγάριθμης Λαϊκής Συνέλευσης.

«Καλοδεχούμενος και πάλι ο Βρεφονηπιακός Σταθμός στην Τ.Κ. Βέσσας, εύχομαι να είναι για καλό και της τοπικής κοινωνίας του χωριού και της Δ.Ε. Μαστιχοχωρίων», επισημαίνει σε δήλωση του στον «π» ο κ. Β. Καβουράκης, ο οποίος, όπως και οι περισσότεροι Βεσσιανοί, δυσανασχετεί ακόμα από την ευκολία με την οποία αποδόθηκε ο χαρακτηρισμός «ξενοφοβική» στην αντίδραση των συγχωριανών του από τοπική ιστοσελίδα.

«Παρά τις «ξενοφοβικές» τάσεις των Βεσσιανών, η Λαϊκή Συνέλευση (ο Θεός να την κάνει) έδωσε τη σύμφωνη γνώμη της. Όσο για το χαρακτηρισμό «ξενοφοβική», όσοι δεν ξέρουν τη Βέσσα ας έρθουν να τη γνωρίσουν και να πληροφορηθούν πόσο επιβαρυμένη είναι από πολιτικά ιθύνοντες (στρατόπεδα – ΧΥΤΑ κ.α.) και από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Παρόλα αυτά οι Βεσσιανοί παραμένουν  φιλικοί και φιλόξενοι σε Νορβηγούς, Ιταλούς Γάλους, Τούρκους κ.α. που μένουν και αγαπούν το χωριό μας είτε σαν επισκέπτες στις περίπου 50 κλίνες που υπάρχουν, άρα είμαστε υπέρ της αφομοίωσης ανθρώπων άλλων εθνικοτήτων και υπέρ της ανάπτυξης του παραδοσιακού μας οικισμού, που οι επισκέπτες ενθουσιάζονται, ενώ οι υπεύθυνοι σημασία δεν του δίνουν».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ