26.1.2024 13:02

«Από έργο ανάπτυξης… έργο καταστροφής η παράκαμψη του Χαλκειούς» - Βίντεο

Έντονες αντιδράσεις από τη χάραξη του νέου δρόμου που περνάει ακόμα και από αυλές σπιτιών

Μία τελείως διαφορετική εικόνα από αυτή που επιχείρησε να «περάσει» τις προηγούμενες ημέρες η Περιφερειακή Ενότητα Χίου, έδωσαν μέσα από σημερινή τους κινητοποίηση οι κάτοικοι του Χαλκειούς, αναφορικά με τα επιχειρούμενα έργα της διάνοιξης του δρόμου παράκαμψης του χωριού.

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, οι κάτοικοι, υπό το άκουσμα της παρουσίας του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, συγκεντρώθηκαν στο ύψος του Αγίου Χαράλαμπου, με στόχο να συνομιλήσουν μαζί του και να του εκθέσουν τις αντιρρήσεις τους για το έργο.

Ωστόσο ενώ η παρουσία του Περιφερειάρχη ήταν προγραμματισμένη για τις 9 το πρωί, τελικά αυτή πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τις 8 το πρωί της Παρασκευής με τους αντιπεριφερειάρχες να φωτογραφίζονται μεταξύ τους και τον κόσμο να απουσιάζει.

Καταστρέφουν το χωριό μας

Σε δηλώσεις τους οι κάτοικοι του χωριού, επεσήμαναν ότι παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες συνάντησης με τον Περιφερειάρχη, αυτό δεν έχει καταστεί εφικτό, προσθέτοντας ότι ακόμα και η εναλλακτική μελέτη που συντάχθηκε με τη βοήθεια του Δήμη Μυλωνάδη και κατατέθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου, κατέληξε σε συρτάρια χωρίς ποτέ κανείς να τη μελετήσει.

Επιπλέον, με επιτόπια παρουσία τους, οι κάτοικοι του χωριού, έδειξαν στην κάμερα του «π» τις επιχειρούμενες παρεμβάσεις, πολλές από τις οποίες διέρχονται μέσα από αυλές σπιτιών καθώς και μέσα από χωράφια πλήρους παραγωγικής γης.

Όπως ανέφεραν οι ίδιοι, η Περιφέρεια, ακόμα και την ύστατη στιγμή μπήκε απροειδοποίητα μέσα σε ιδιοκτησίες, χωρίς να ενημερώσει κανέναν για την επικείμενη έναρξη των εργασιών, προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι έχει διακόψει κάθε επικοινωνία με τους θιγόμενους οι οποίοι προσπαθούν να προστατεύσουν τις ιδιοκτησίες τους από ένα έργα, που όπως λένε, δεν έχει να προσθέσει τίποτα ούτε στους διερχόμενους αλλά ούτε και στους κατοίκους του χωριού.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ