17.11.2023 13:14

Ξέμεινε από πιστώσεις το έργο της συντήρησης των τειχών του Κάστρου της Χίου λίγο πριν την ολοκλήρωσή του- Βίντεο

Τη μοίρα των υπολοίπων ημιτελών έργων της Χίου κινδυνεύει να ακολουθήσει το μεγάλο έργο της συντήρησης και αποκατάστασης των χερσαίων τειχών του Κάστρου της Χίου, αν η πολιτεία δεν μεριμνήσει άμεσα ώστε να βρεθούν συμπληρωματικές πιστώσεις για την ολοκλήρωσή του.

Το θέμα ανέδειξε μέσα από δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χίου Κώστας Λίνας, ο οποίος εξήγησε ότι πέραν του γεγονότος ότι στις 30 Νοεμβρίου λήγουν οι συμβάσεις των 16 εργαζομένων που απασχολούνται στο έργο, τα κονδύλια έχουν τελειώσει αφού με ολοκληρωμένο σχεδόν το 90% του έργου έχει καταναλωθεί το 100% των χρημάτων του ΕΣΠΑ.

Όπως εξήγησε πάντως ο κ. Λίνας, σε επικοινωνία που είχε με τους αρμόδιους φορείς αλλά και τους δύο βουλευτές της Χίου, υπογράμμισε την ανάγκη εύρεσης επιπλέον πόρων, ώστε το μικρό κομμάτι που έχει δεν ολοκληρωθεί να αποπερατωθεί και να μη μείνει ημιτελές.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ