23.6.2025 6:53

Υποχώρηση των πύρινων μετώπων στη Χίο – Επανεκκίνηση των ρίψεων από αέρος

Πρώτες ενδείξεις ύφεσης μετά από μια δραματική νύχτα – Παραμένουν ενεργές οι εστίες σε Ρεστά και Αγία Παρασκευή Καρυών

Μετά από μια νύχτα κόλασης, η Δευτέρα 23 Ιουνίου ξημέρωσε με συγκρατημένη αισιοδοξία για τη Χίο, καθώς όλα τα μέτωπα της φωτιάς εμφανίζουν εικόνα ύφεσης, αν και εξακολουθούν να καταγράφονται ενεργές εστίες σε κρίσιμες περιοχές.

Από τις 05:50 το πρωί, τα πυροσβεστικά ελικόπτερα που παρέμειναν στο νησί κατά τη διάρκεια της νύχτας, ξεκίνησαν ξανά ρίψεις νερού, επιχειρώντας στα πλέον απρόσιτα και ενεργά μέτωπα. Οι αεροπυροσβεστικές επιχειρήσεις επικεντρώνονται κυρίως στις περιοχές Ρεστά και Αγία Παρασκευή Καρυών, όπου η φωτιά εξακολουθεί να έχει ένταση.

Ενίσχυση επίγειων δυνάμεων όλη τη νύχτα

Η νυχτερινή μάχη με τις φλόγες δόθηκε σχεδόν αποκλειστικά από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες ενισχύονταν διαρκώς με την άφιξη πυροσβεστών και οχημάτων από την Αθήνα. Χάρη στη συνεχή ροή ενισχύσεων, αυξήθηκε σημαντικά η επιχειρησιακή δυνατότητα του συντονιστικού κέντρου, ενισχύοντας τις προσπάθειες ελέγχου και κατάσβεσης.

Νέο μήνυμα 112 για Ρεστά και Αγία Παρασκευή

Λίγο μετά τις 06:00 το πρωί, εστάλη νέο μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής Ρεστών και Αγίας Παρασκευής Καρυών, με οδηγίες προληπτικής απομάκρυνσης, καθώς τα μέτωπα εκεί εξακολουθούν να προκαλούν ανησυχία, παρά τις ενδείξεις μερικής ύφεσης. Η εξέλιξη αυτή καταδεικνύει ότι, παρά τις προσπάθειες, η κατάσταση παραμένει ρευστή και απαιτείται αυξημένη εγρήγορση.

Χωρίς ηλεκτροδότηση ο Βροντάδος

Την ίδια στιγμή, ολόκληρη η περιοχή του Βροντάδου συνεχίζει να παραμένει χωρίς ρεύμα για πάνω από 18 ώρες, από το μεσημέρι της Κυριακής έως και αυτή την ώρα. Η έλλειψη ηλεκτροδότησης έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων, αλλά και στην αντλησιοφόρα λειτουργία των υποδομών ύδρευσης και πυρόσβεσης, που στηρίζονται σε ηλεκτρική ισχύ.

Η αποκατάσταση της παροχής ρεύματος παραμένει σε προτεραιότητα για τον ΔΕΔΔΗΕ, ωστόσο το δύσβατο έδαφος και η συνέχιση της φωτιάς σε παρακείμενα σημεία, καθυστερούν την πλήρη πρόσβαση στα σημεία βλαβών.

Η Χίος εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού, με τις δυνάμεις πολιτικής προστασίας να διατηρούν ψηλό επίπεδο ετοιμότητας, έως ότου η εικόνα στα μέτωπα σταθεροποιηθεί πλήρως.

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο.

Ειδήσεις σήμερα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χίος για εμάς;
Πριν 4 ημέρες

Χίος για εμάς;