25.10.2023 11:14

Υπεγράφη η σύμβαση για τη βελτίωση προσβασιμότητας από το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ στην πόλη της Χίου

Με γνώμονα τη βελτίωση της προσβασιμότητας στο νησί μας υπεγράφη η σύμβαση «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ Κ.Υ.Τ. ΒΙΑΛ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΧΙΟ». Με την εκτέλεση του έργου πρόκειται να γίνει ανακατασκευή τμημάτων  του οδικού δικτύου του Δήμου Χίου που παρουσιάζουν εκτεταμένες φθορές στο οδοστρώματος και αποτελούν αιτία οδικών ατυχημάτων. Τα σημεία που έχουν επιλεγεί παρουσιάζουν την μεγαλύτερη ανάγκη για αποκατάσταση του ασφαλτοτάπητα ώστε να είναι σύμφωνος με τις προδιαγραφές. Τα κριτήρια επιλογής αφορούν το συνδυασμό του κυκλοφοριακού φόρτου με την επικινδυνότητα του οδοστρώματος. 

Ειδικότερα προβλέπονται στο πλαίσιο του έργου παρεμβάσεις για την ανακατασκευή οδοστρωμάτων στις παρακάτω οδούς της Δημοτικής Ενότητας Χίου: Βλαχογιάννη, Βλαταρίας, τμήμα της Κωνστ/νου Τρυπάνη,   Παπαστεφάνου, 2η Πάροδος Αγ. Σπυρίδωνα, Καναλά, Νεοφύτου Βάμβα, Γυμνασιάρχου Μαδιά, Ιωάννη Πατέρα, Συνταγματάρχου Καναβουτσή, Εκκλησία Αγ. Ιωάννη Θεολόγου, Μιχάλων, Χρήστου Μάντικα, Κουβελά Νικ., Καλαμπόκα, Σταμ. Πρωϊου, Δαμιανού, Πιπίνου, Πολεμίδη, Ασωμάτων,  Ναυάρχου Καλβοκορέση, Διοσκούρων, Εφέσου, Σμύρνης, Βελαστή, Αμφικλέους, Βατάκη, Κεφάλα,Κανέλου, Μαμούκα, Ποθυτού, Στρουμπή, Δαγκλή, Παπαγιάννη Γκιάλα , Σεκιάρη Σάββα, Ιγνατίου Μητροπολίτη και Εσπερίδων. 

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 1.150.000,00 €. Χρηματοδοτείται με το ποσό των 1.095.000,00 € από το Ταμείο Αλληλεγγύης ενώ ο Δήμος Χίου συμμετέχει στην χρηματοδότηση με το ποσό των 55.000,00 € από ΣΑΤΑ, με την διάρκεια εκτέλεσης να είναι δεκαοκτώ μήνες έως τον Απρίλιο του 2025.

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ