6.6.2024 12:24

Το ατύχημα στο λιμάνι επανεκκινεί τη συζήτηση για τη μεταφορά της ακτοπλοΐας στα Μεστά (Video)

Την ανάγκη επιπλέον υποδομών στον κεντρικό λιμένα της Χίου αλλά και της πιθανής μεταφοράς της ακτοπλοΐας στο λιμάνι των Μεστών επανάφερε στο προσκήνιο το πρωινό ατύχημα στη χερσαία ζώνη του λιμένα όταν, ένα φορτηγό 18 μέτρων, λόγω βλάβης στα φρένα, προσέκρουσε στην περίφραξη του λιμανιού, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Ο κ. Λεγάτος, σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι το ατύχημα αποτελεί μία ακόμη υπενθύμιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το κεντρικό λιμάνι της Χίου, τονίζοντας ότι οι χερσαίοι χώροι του λιμανιού δεν επαρκούν για την ασφαλή φορτοεκφόρτωση των πλοίων, ενώ παράλληλα επεσήμανε την ανάγκη για άμεση αποκατάσταση της ζημιάς στον περίφραχτο χώρο ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του λιμανιού.

"Είχαμε ένα ατυχές γεγονός το πρωί στην φορτοεκφόρτωση του πλοίου. Ένα επικαθήμενο 18 μέτρων, δυστυχώς δεν έπιασαν τα φρένα του και χτύπησε τον περίφραχτο χώρο του λιμανιού. Ευτυχώς δεν είχαμε θύματα, το οποίο είναι το πιο σημαντικό από όλα", δήλωσε ο κ. Λεγάτος, προσθέτοντας ότι, εξετάζονται μέτρα σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του λιμανιού.

Μία συζήτηση από τα παλιά

Η συζήτηση για τη μεταφορά της ακτοπλοΐας από το κεντρικό λιμάνι της Χίου στο λιμάνι των Μεστών ανοίγει εκ νέου, σύμφωνα με τον κ. Λεγάτο. Η πρόταση αυτή είχε τεθεί και στο παρελθόν, αλλά τώρα επανέρχεται δυναμικά μετά το ατύχημα. "Είναι ένα ενδεχόμενο το οποίο εξετάζουμε. Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ μεγάλη αλλαγή για τον Χιώτη πολίτη και για τον μέσο πολίτη όταν έχει συνηθίσει το υπάρχον λιμάνι", ανέφερε ο πρόεδρος.

Ο κ. Λεγάτος επεσήμανε ότι αν και η συνήθεια είναι πολλές φορές κακός σύμβουλος, η ανάγκη για βελτίωση των υποδομών και η ασφάλεια των επιβατών καθιστούν επιτακτική την επανεξέταση της πρότασης αυτής. «Η μεταφορά της ακτοπλοΐας στα Μεστά θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερους και ασφαλέστερους χώρους για τη φορτοεκφόρτωση των πλοίων, αποσυμφορώντας το κεντρικό λιμάνι της Χίου», ανέφερε.

Παράλληλα, ο κ. Λεγάτος αναφέρθηκε και σε άλλες αναγκαίες βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν στο λιμάνι της Χίου. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η κατασκευή σκέπαστρου για τους επιβάτες που περιμένουν τα πλοία, ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο. "Έχουμε καταθέσει μία πρόταση για την κατασκευή σκεπαστού χώρου. Η μελέτη έχει ολοκληρωθεί και βρισκόμαστε στη διαδικασία έγκρισής της από το αρχαιολογικό συμβούλιο", δήλωσε.

Η χρηματοδότηση για το έργο υπάρχει και αναμένεται η τελική έγκριση για να ξεκινήσουν οι εργασίες. Η δημιουργία αυτού του χώρου θα προσφέρει άνεση και ασφάλεια στους επιβάτες, προστατεύοντάς τους από τις καιρικές συνθήκες κατά την αναμονή τους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ