17.5.2024 15:57

Το ακριβοπληρώσαμε για να είναι σε αυτά τα χάλια

Κάποια στιγμή αποτέλεσε σημείο θαυμασμού και φωτογραφιών πριν μετατραπεί – τους τελευταίους μήνες- σε ένα θλιβερό θέαμα εγκατάλειψης και αδιαφορίας. Το σιντριβάνι της πλατείας, που τα τελευταία χρόνια στόλιζε το χώρο με την ομορφιά του, έχει μετατραπεί σε σύμβολο παρακμής, στην πρόσοψη μάλιστα του Δημαρχείου.

Η εικόνα του συντριβανιού προκαλεί θλίψη και απογοήτευση. Τα νερά του στερεύουν καθημερινά, αφήνοντας πίσω τους μόνο ένα στρώμα βρώμας και ακαθαρσιών. Τα στόμια του νερού είναι φραγμένα, τα φώτα του σβηστά και πλέον αποτελεί σημείο δροσιάς και πηγή νερού για τα περιστέρια της πλατείας.

Η αποκατάσταση του συντριβανιού δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής, αλλά και μια επένδυση στην ποιότητα ζωής των πολιτών. Μια όμορφη και λειτουργική πλατεία μπορεί να συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή, στην τόνωση της τοπικής οικονομίας και στην προβολή της πόλης.

Ο Δήμος Χίου, αντιλαμβάνεται έστω αυτό το πολύ απλό;

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ