15.3.2019 11:28

Θεαματική άσκηση «Υγρό Πυρ 2019» από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου

Με επίκεντρο τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της ΔΕΗ στο Κοντάρι

Άκρως επιτυχημένη αλλά και θεαματική ήταν η άσκηση «Υγρό Πυρ 2019» που πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο Εργοστάσιο Παραγωγής Ρεύματος στο Κοντάρι.

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε την πρόκληση πυρκαγιάς σε μία από τις δεξαμενές της ΔΕΗ καθώς και ο τραυματισμός ατόμου που τελικά απεγκλωβίστηκε με ασφάλεια και μεταφέρθηκε στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο Χίου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Στην πολυεπίπεδη άσκηση συμμετείχε με πλωτά και το Λιμεναρχείο Χίου που παρά τους ισχυρούς ανέμους ανέπτυξε αντιρρυπαντικό δίχτυ στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της ΔΕΗ αφού προβλέπονταν εκτός των άλλων και θαλάσσια ρύπανση.

Εξίσου θετικά ανταποκρίθηκε και το προσωπικό της ΔΕΗ καθώς πριν ακόμη φθάσει η Πυροσβεστική είχε αναπτύξει το δικό του πυροσβεστικό δίκτυο ρίχνοντας αφρό στη θεωρητικά φλεγόμενη δεξαμενή.

Καθοριστικής σημασίας ήταν και η συμμετοχή της Τροχαίας Χίου που σε πραγματικές συνθήκες κλήθηκε να διαχειριστεί την κυκλοφορία οχημάτων στην περιοχή και να αποκόψει την κυκλοφορία όπως ήταν αναγκαίο.

Τέλος με δική της δύναμη συμμετείχε στην άσκηση και η ΛΕΦΕΔ.

Όπως πάντως εξήγησε στα τοπικά ΜΜΕ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου Γιάννης Βουράκης η συγκεκριμένη άσκηση δεν είχε σκοπό να προσφέρει θέαμα – αν και θεαματική για τους απλούς πολίτες- αλλά να εμπλέξει όσο το δυνατόν περισσότερες υπηρεσίες στο σενάριο για να διαπιστωθεί το επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των φορέων που όπως είπε μέσα από τις συνεχείς ασκήσεις βελτιώνεται διαρκώς.

Πλήρες φωτορεπορτάζ στη σελίδα του «π» στο Facebook.

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ