19.2.2021 14:32

Θα αναδειχθεί η παλιά λαχαναγορά όπως της αξίζει;

3 σημαντικές μελέτες προς χρηματοδότηση στο «Αντώνης Τρίτσης» από τον Δήμο Χίου

Πρόταση για χρηματοδότηση 3 συνολικά μελετών ύψους 1.050.000 εκ. ευρώ θα υποβάλλει στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», την προσεχή Δευτέρα ο Δήμος Χίου.

Η πρώτη και σημαντικότερη μελέτη αφορά τη συνολική ανάπλασης της παλιάς λαχαναγοράς με συνολικό προϋπολογισμό 420.000 ευρώ, που αναμένεται να αναμορφώσει συνολικά την εικόνα του κέντρου της πόλης και να αποδώσει στην τοπική κοινωνία έναν πλήρως λειτουργικό χώρο για διάφορες χρήσεις.

Η 2η μελέτη αφορά τη δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης διαβίωσης για τα άτομα με αυτισμό, που πρόκειται να ανεγερθεί στο οικόπεδο του Νοσοκομείου στην περιοχή της Μπέλα Βίστα, με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται σε 160.000 ευρώ.

Τέλος ακόμα μία μελέτη ύψους 470.000 ευρώ θα καταταθεί και θα αφορά στη δημιουργία νέου νηπιαγωγείου στην Αγία Αικατερίνη.

Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Ξενάκης, επειδή το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» χρηματοδοτεί μελέτες έως 600.000 ευρώ το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από τον Δήμο Χίου.

Τέλος ο κ. Ξενάκης προανήγγειλε την πιστοποίηση ακόμα 9 παιδικών χαρών, πέρα από τις 39 που έχουν ήδη παραδοθεί και αφορά στις παιδικές χαρές της Συκιάδας, της Κιβωτού στο Αίπος, του 3ου-8ου δημοτικού σχολείου, του Δημοτικού Κήπου, των Θυμιανών στη θέση Μαρουλού, του Δημ. Σχολείου Νεοχωρείου, του Νηπιαγωγείου Νεοχωρίου, των εργατικών κατοικιών Χαλκειούς καθώς και του Βασιλειώνοικου.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ