Χίος Πόλη

5/6/19 21:57

τελ. ενημ.: 5/6/19 22:05

Τελικά ο Κ.Ο.Κ. ισχύει για τους ποδηλάτες;

Για την απαράδεκτη συμπεριφορά των οδηγών οχημάτων απέναντι σε ποδηλάτες έχουν γραφτεί εκατοντάδες άρθρα άλλα υπό μορφή καταγγελιών κι άλλα υπό μορφή ρεπορτάζ. Το νόμισμα όμως πάντα έχει δύο όψεις. 

Τι γίνεται όταν οι ίδιοι οι ποδηλάτες, παρότι ζητούν σεβασμό από τους υπόλοιπους οδηγούς παρανομούν; Φαινόμενα όπως η αντίστροφη πορεία σε μονόδρομο, η παραβίαση σημάτων του Κ.Ο.Κ. και φωτεινών σηματοδοτών και άλλα πολλά αποτελούν μία σύγχρονη πραγματικότητα στην πόλη της Χίου, χωρίς ωστόσο κανείς να τα έχει θίξει μέχρι στιγμής. 

Δύο όμως φωτογραφίες αναγνώστη του "π" σε έναν ιδιαίτερα επικίνδυνο και πολυσύχναστο κόμβο, της Φάρκαινας, έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται ανοίγοντας κυρίως το ζήτημα της οδικής παιδείας των ποδηλατών. 

Στις φωτογραφίες απεικονίζεται ποδηλάτης, να περνά το κόκκινο τη στιγμή που οχήματα από αντίθετο ρεύμα και εντελώς αντίθετη κατεύθυνση επιχειρούν αριστερή στροφή προς τη Φάρκαινα. "Αν συνέβαινε το μοιραίο κατά πάσα πιθανότητα όλοι να τα "ρίχναμε" στον οδηγό του αυτοκινήτου. Η πραγματικότητα όμως θα ήταν διαφορετική. Προς γνώση και συμμόρφωση λοιπόν", αναφέρει σε σημείωμά του αναγνώστης του "π". 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση