5.8.2021 16:11

Συνάντηση Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, σε πολύ καλό κλίμα, συνάντηση μεταξύ του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστα Κατσαφάδου και του Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Παντελή Μπουγδάνου.

Κατά την συνάντηση έγινε ενημέρωση από τον κ. Υφυπουργό για το νέο νομοσχέδιο που αφορά στην ναυτική εκπαίδευση και θα κατατεθεί τον Σεπτέμβριο στη Βουλή. Ο κος Υφυπουργός ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε τελικό στάδιο και η ίδρυση της Σχολής Σωστικών στις Οινούσσες.

Επίσης συζητήθηκαν διεξοδικά και άλλα θέματα που απασχολούν την Περιφερειακή Ενότητα Χίου. Συγκεκριμένα έγινε ανταλλαγή απόψεων και προγραμματίσθηκαν ενέργειες για τα παρακάτω ζητήματα:

  • Γενικό Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης (MASTER PLAN) Λιμένα Χίου.

  • Ολοκλήρωση υποδομών και περαιτέρω αξιοποίηση του Λιμένα των Μεστών (με ιδιαίτερη έμφαση τη χρήση του ως προορισμού Σαββατοκύριακου, μέσω της σύνδεσής του με τον Λιμένα του Λαυρίου).

  • Ναυτική εκπαίδευση δημόσια και ιδιωτική με καταρχήν βελτίωση των κτιριακών υποδομών και των εργαστηρίων των σχολών ΑΕΝ Χίου και Οινουσσών. Επίσης, ο κος Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την επιθυμία να εξεταστεί η προοπτική για τη δημιουργία νέων σύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ