21.12.2023 12:18

Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας το νέο Τελωνείο της Χίου

Στόχος η επίσπευση των εργασιών

Διαβιβάσθηκε στην Ιεραρχία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης η προγραμματική σύμβαση που ενέκρινε η λιμενική επιτροπή του Λιμενικού Ταμείου Χίου για την κατασκευή του έργου «Επισκευή - Αναβάθμιση – Διαμόρφωση Κτιριακών Εγκαταστάσεων Συνοριακού Σημείου Διέλευσης Λιμένα Χίου».

Με το έργο αυτό που ουσιαστικά θα δημιουργήσει μία νέα Πύλη Σέγκεν, που θα περιλαμβάνει τα κτίρια του Τελωνείου Χίου και της παλαιάς Ιχθυόσκαλας, θα αντιμετωπισθεί η αναμενόμενη αύξηση του εξυπηρετούμενου επιβατικού κοινού από τη γείτονα χώρα λόγω μεταβολής του καθεστώτος έκδοσης θεώρησης εισόδου (Βίζα).

Η εμπλοκή των Υπηρεσιών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα εξασφαλίσει την ταχύτατη εκτέλεση του έργου που λόγω της φύσεως του έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ασφαλείας και έτσι δρομολογείται πλέον η διαδικασία για την δημοπράτηση του σημαντικού αυτού έργου το επόμενο διάστημα, με εξασφαλισμένες πιστώσεις 3.000.000 ευρώ από το υπουργείο μετανάστευσης με υπουργό τότε τον κ. Παναγιώτη Μηταράκη.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ