23.8.2021 13:54

Σε Κοντάρι και Καμπόχωρα μεταφέρονται όλες οι οχλούσες επιχειρήσεις της Χίου

Παρουσιάστηκαν οι βασικοί άξονες του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου για τη Δ.Ε. Χίου

Τους βασικούς άξονες του νέου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της πόλης της Χίου, παρουσίασαν το πρωί της Δευτέρας 23/8, από κοινού, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χίου Αντώνης Ζερβάκης, και οι Ε. Μαρίνη, Ε. Μιχελάκη και Στ. Καρουσάκης.

Όπως ειπώθηκε στη Συνέντευξη Τύπου, το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο θα προβλέπει όλες τις χρήσεις γης για την επόμενη 20ετία, με αποτέλεσμα, οτιδήποτε δεν περιγράφεται μέσα σε αυτό να μην μπορεί να χρηματοδοτηθεί.

Όπως εξήγησαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες, ενδεικτικό της λεπτομέρειας του νέου Γ.Π.Σ. είναι το γεγονός ότι υπάρχει ειδική μέριμνα για όλα όσα απασχολούν τη Χίο, όπως ο Κάμπος, το Λωβοκομείο, το Λιμάνι, το παράκτιο μέτωπο, οι αστικές συγκοινωνίες αλλά και η επέκταση της οικιστικής περιοχής που αναμένεται να αυξηθεί κατά 744 στρέμματα.

Εκτός πόλης οι οχλούσες επιχειρήσεις

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν όσα ειπώθηκαν για τις οχλούσες επιχειρήσεις, με τους υπηρεσιακούς παράγοντες να σημειώνουν ότι οι υφιστάμενες επιχειρήσεις που συγκαταλέγονται στη συγκεκριμένη κατηγορία, εάν δεν τροποποιηθούν θα παραμείνουν εντός πόλης, ενώ όσοι ιδιώτες καταθέσουν δικαιολογητικά για νέες χρήσεις επιχειρήσεων που υπάγονται στη συγκεκριμένη κατηγορία θα μεταφέρονται εκτός πόλης.

Μάλιστα στον νέο πολεοδομικό σχεδιασμό προβλέπεται ότι οι οχλούσες επιχειρήσεις θα μεταφερθούν στο Κοντάρι ενώ στα Καμπόχωρα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αγίου Τρύφωνα θα μεταφερθεί το χονδρεμπόριο, σύμφωνα με τον πολεοδομικό σχεδιασμό της Δ.Ε. Καμποχώρων που έχει ψηφιστεί από το 2016.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η Χίος να αποτελέσει έναν ευχάριστο τόπο για τους μόνιμους κατοίκους της καθώς και τόπος με φυσικά κίνητρα για να θελήσει κάποιος να τον επισκεφθεί, κατέληξε ο Γ.Γ. του Δήμου Χίου Αντώνης Ζερβάκης. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ