10.10.2020 7:47

Σε κατάσταση επιτήρησης από τη Δευτέρα η Χίος

Τέλος στη νυχτερινή ζωή και τα πάρτι αφού τα μπαρ θα πρέπει να κλείνουν στις 00:30 - Απαγόρευση πώλησης αλκοόλ και στα delivery- take away- Σε υποχρεωτικό καθεστώς τηλε-εργασίας το 20% των εργαζομένων όλων των ιδιωτικών επιχειρήσεων και δημοσίων υπηρεσιών

Σε κατάσταση επιτήρησης μπαίνει από τη Δευτέρα η Χίος, σύμφωνα με τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Αυτό πρακτικά σημαίνει μία σειρά μέτρων που θα έχει άμεσες επιπτώσεις σε καταστήματα και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κυρίως στον χώρο της εστίασης, αφού θα μπορούν να εξυπηρετούν περιορισμένο αριθμό πελατών ενώ θα αναγκάζονται να τερματίσουν τη λειτουργία τους, το αργότερο στις 00:30 μέχρι και τις 05:00 της επόμενης ημέρας.

Ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας καθώς και τα μέτρα που τον συνοδεύουν κάθε φορά θα αναπροσαρμόζονται κάθε 15 ημέρες, ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο της κάθε περιοχής.

Τι θα ισχύσει για τη Χίο

Ως προς τη χρήση μάσκας, αυτή είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους εργασίας καθώς και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό.

Για το Κ.Υ.Τ. της ΒΙ.ΑΛ. προβλέπεται ελεύθερη διακίνηση μεταναστών μέχρι του 15% ανά ώρα και με ανώτερο όριο τους 750 ημερησίως βάσει των οδηγιών του διοικητή του Κέντρου.

Στα σχολεία δεν αλλάζει κάτι, αφού η μάσκα παραμένει υποχρεωτική για μαθητές άνω των 4 ετών ενώ σε ότι αφορά στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, η μάσκα είναι υποχρεωτική, στα αμφιθέατρα θα μπορούν να είναι καθήμενοι μέχρι 50 φοιτητές ενώ τα μαθήματα πρέπει να γίνονται με τηλε- εκπαίδευση.

Στις Εκκλησίες της Χίου επιτρέπεται 1 άτομο ανά 10 τ.μ. και όχι πάνω από 100 άτομα καθήμενοι και πάντα με μάσκα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η διοργάνωση των θεατρικών παραστάσεων αφού σε κάθε περίπτωση πέραν της χρήσης του 50% της αίθουσας (π.χ. Ομήρειο) καθίσταται υποχρεωτική η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου κάτι που ισχύει και για τις κινηματογραφικές προβολές.

Ως προς τα κέντρα διασκέδασης, τα μπαρ και τις αίθουσες δεξιώσεων, ανά τραπέζι επιτρέπονται 6 άτομα. Για καταστήματα με χωρητικότητα άνω των 300 ατόμων επιτρέπεται το 50% των πελατών με ανώτερο όριο τα 300 άτομα ενώ για χώρους με αριθμό χωρητικότητας έως 300 άτομα επιτρέπεται το 50% με ανώτερο όριο τα 150 άτομα, πάντα καθήμενοι. Τα καταστήματα θα πρέπει να τερματίζουν τη λειτουργία τους από στις 00:30 κάθε βράδυ και να παραμένουν κλειστά μέχρι τις 05:00.

Τα ίδια σχεδόν, ισχύουν και για την εστίαση καθώς επιτρέπεται ανά τραπέζι να κάθονται 6 άτομα, κατά την αναμονή πελατών καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας ενώ ως προς την πληρότητα θα πρέπει να γίνεται χρήση του 65% της ωφέλιμης επιφάνειας. Στην εστίαση τα καταστήματα θα πρέπει να παραμένουν κλειστά από τις 00:30 έως τις 05:00, με εξαίρεση τα delivery και τα take away τα οποία όμως θα απαγορεύεται να πωλούν αλκοόλ.

Στα μέσα μεταφοράς, παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας, τα πλοία θα έχουν πληρότητα της τάξεως του 65% ενώ θα πρέπει να υπάρχουν 3 επιβάτες ανά ταξί.

Στις δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, η χρήση μάσκας από εργαζόμενους και κοινό είναι υποχρεωτική ενώ είναι υποχρεωτική η τηλεεργασία στο 20% των εργαζομένων ανεξάρτητα από το εάν αφορούν ευάλωτη ομάδα.

Δείτε εδώ αναλυτικά όλα τα μέτρα

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ