15.10.2019 17:58

Πρόστιμο φωτιά της Κτηματικής στον Δήμο Χίου ύψους 72.000 ευρώ

Για το παράνομο πάρκινγκ στη Λεωφόρο Ενώσεως

Πρόστιμο συνολικού ύψους 72.000 ευρώ στον Δήμο Χίου επέβαλε η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου στον Δήμο Χίου το πρωί το μεσημέρι της Τρίτης για το εναπομείναν μπάζωμα του αιγιαλού στη Λεωφόρο Ενώσεως, που χρησιμοποιείται παράνομα ως χώρος στάθμευσης.

Πρόκειται για πρόστιμο που εκκρεμεί από το 2014, οπότε και η Κτηματική Υπηρεσία έδωσε περιθώριο μίας 5ετίας προκειμένου να τακτοποιηθεί η αυθαιρεσία, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει η παραμικρή ενέργεια, αφού εκτός των άλλων σε αυτό το διάστημα ο χώρος μετατράπηκε άτυπα σε χώρο στάθμευσης.

Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά η Κτηματική Υπηρεσία επέβαλε πρόστιμο στον Δήμο Χίου το 2002, ζητώντας την καθαίρεση της πρώην πιτσαρίας, η οποία τελικά κατεδαφίστηκε ως αυθαίρετο κτίσμα το 2013.

Αντίστοιχο πρόστιμο είχε επιβάλει η Κτηματική Υπηρεσία και για την περίπτωση του Πετροκάραβου στον Βροντάδο, ζητώντας το «ξήλωμα» των εγκαταστάσεων που αποτελούσαν το μοναδικό σημείο συνάθροισης των κατοίκων της περιοχής επί της παραλιακής ζώνης.

Ευκαιρία για νομιμοποίηση

Η συγκεκριμένη πάντως εξέλιξη έρχεται να αναδείξει τις ευθύνες του Δήμου Χίου, που θα κληθεί άμεσα όχι μόνο να αποκλείσει τον χώρο, κάτι για το οποίο υπάρχει ούτως ή άλλως εντολή, αλλά να αξιοποιήσει τη δυνατότητα του νόμου για νομιμοποίηση του μπαζώματος μέσα στα επόμενα 3 χρόνια και τη μετατροπή του σε  χώρο πρασίνου για τους πολίτες, στο πλαίσιο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της λεωφόρου Ενώσεως.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ