31.10.2019 18:55

Πιο λαμπερή από κάθε άλλη χρονιά η πόλη της Χίου τα Χριστούγεννα

33.508 ευρώ για την προμήθεια εξοπλισμού

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων με γνώμονα την δημιουργία γιορτινής ατμόσφαιρας αλλά και την ψυχαγωγία των δημοτών, ο Δήμος Χίου προσανατολίζεται σε ένα δεκαήμερο εορταστικών εκδηλώσεων.

Η φιλοσοφία

Από τις 21/12/2019 μέχρι τις 31/12/2019 προγραμματίζεται καταρχάς ο φωτισμός, περιμετρικά του κήπου, με την τοποθέτηση λαμπιονιών στα δέντρα καθώς και διακοσμητικά επίστηλα.

Ο στόχος είναι να φωτιστεί όχι μόνο η Πολυτεχνείου και η Δημοκρατίας αλλά και οι εμπορικοί δρόμοι όπως Απλωταριά, Βενιζέλου, Ροδοκανάκη, Καλαμπόκα, Στεφάνου Τσουρή, Αμάντου, Κοραή, καθώς και ο δρόμος του Κάστρου (οδός Καρπασίας).

Επιπλέον, υπάρχει η σκέψη να δημιουργηθεί ένα χριστουγεννιάτικο χωριό, στην Πλατεία Νικολάου Πλαστήρα, αποτελούμενο από έξι ξύλινους οικίσκους, πλαισιωμένους με παρτέρια, οι οποίοι θα στολιστούν χριστουγεννιάτικα και θα χρησιμοποιηθούν, κάποιοι για παιδικές δράσεις όπως ζωγραφική, χειροτεχνία, φωτογραφία, ενώ κάποιοι άλλοι θα διατεθούν σε μη κερδοσκοπικούς συλλόγους και φορείς του νησιού μας.

Η πλατεία Βουνακίου

Για τον συγκεκριμένο σκοπό ο Δήμος Χίου προγραμματίζει προμήθεια, προκατασκευασμένων ξύλινων οικίσκων καθώς και ξύλινων φυτοδοχείων για την διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου αυτών και την δημιουργία ενός ‘’Χριστουγεννιάτικου Χωριού’’ στο χώρο της πλατείας.

Οι οικίσκοι θα ενοποιούνται με τα υφιστάμενα περίπτερα μέσω των μεγάλων παρτεριών που θα τα πλαισιώνουν , διακοσμημένα με αληθινό χλοοτάπητα, διάφορα κωνοφόρα και εποχιακά φυτά . Όλα τα φυτά καθώς και ο χλοοτάπητας μετά το πέρας της εορταστικής περιόδου θα διατεθούν στο Τμήμα Πρασίνου ώστε να εγκατασταθούν σε διαφόρους κοινοχρήστους χώρους όπως ο αθλητικός χώρος Φάρκαινας και η διαμορφωμένη τάφρος του Φρουρίου.

Ο Δήμος θα χρησιμοποιήσει δυο οικίσκους για παιδικές δραστηριότητες ενώ οι υπόλοιποι θα διατεθούν, μετά από συνεννόηση με το Επιμελητήριο Χίου, σε διάφορες τοπικές επιχειρήσεις ( βιβλιοπωλεία, φωτογραφεία, επαγγελματίες εστίασης κ.α) καθώς και σε συλλόγους .

Σε δύο κεντρικά σημεία της πλατείας ανάμεσα στα ξύλινα σπιτάκια και το κεντρικό συντριβάνι θα τοποθετηθούν δύο μεγάλες αψίδες σε σχήμα αστεριού.

Η μία αψίδα θα έχει διαστάσεις 4,00*4,00*0,70 μμ και η άλλη αψίδα θα είναι μεγαλύτερη και θα έχει διαστάσεις 5.90*6.30*0.70 μμ.

Σε τρίτο σημείο, ανάμεσα στην περιοχή της Ολυμπιακής φλόγας και της εξέδρας θα τοποθετηθεί το φωτιζόμενο καράβι που διαθέτει ο Δήμος.

Όσον αφορά τον φωτεινό διάκοσμο της πλατείας με λαμπιόνια, θα επικεντρωθεί στον μεγάλο πλάτανο από την πλευρά του Δημαρχείου και στις Λεύκες περιμετρικά της πλατείας με υλικά που διαθέτει ο Δήμος από προηγούμενα έτη.

Το 10ήμερο

Κατά τη διάρκεια του δεκαημέρου θα υπάρξει πρόγραμμα εκδηλώσεων επί της πλατείας όπου τοπικοί σύλλογοι και φορείς θα παρουσιάσουν εορταστικά δρώμενα. Επιπλέον σχεδιάζεται η πραγματοποίηση δύο εκδηλώσεων. Η πρώτη για τις 21/12/2019 στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο όπου θα λάβουν μέρος κάποιοι πολιτιστικοί σύλλογοι ιδιωτικού και δημόσιου χαρακτήρα και θα περιλαμβάνει μουσικοχορευτικά δρώμενα υπό την επιρροή του χριστουγεννιάτικου πνεύματος και η δεύτερη εκδήλωση θα λάβει χώρα στην Κεντρική Πλατεία του νησιού μας και θα περιλαμβάνει, εθιμοτυπικά, τα πρωτοχρονιάτικα καραβάκια (παρουσίαση – διαγωνισμός), όπως επίσης μία συναυλία με Χιώτες καλλιτέχνες και κέρασμα. Σε περίπτωση κακοκαιρίας ή σφοδρού κρύου η εκδήλωση θα μεταφερθεί στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ