31.8.2018 11:39

ΦΩΤΟ | Τα ζωντανά λύματα «πνίγουν» τα Ταμπάκικα

Δικογραφία από το Λιμεναρχείο Χίου την ώρα που η ΔΕΥΑΝ Χίου εμφανίζεται αδύναμη να δώσει λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα

Την αγανάκτηση των κατοίκων των Ταμπάκικων προκαλεί η έντονη δυσοσμία στην περιοχή στην κατάληξη του ρέματος της Αγίας Ειρήνης, ως αποτέλεσμα της διαρροής λυμάτων από το δίκτυο της ΔΕΥΑΝ Χίου.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με τους περίοικους, δημιουργείται όταν παρουσιαστεί πρόβλημα στο δίκτυο αποχέτευσης της ΔΕΥΑΝ Χίου με αποτέλεσμα τα λύματα να οδηγούνται στον αγωγό όμβριων υδάτων και να πέφτουν στο σημείο όπου καταλήγει το ρέμα της Αγίας Ειρήνης.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την έντονη δυσοσμία που δημιουργεί πρόβλημα όχι μόνο στους περίοικους αλλά και στις γειτονικές επιχειρήσεις αφού η κατάσταση γίνεται αφόρητη.

«Οι προσπάθειες της ΔΕΥΑΝ Χίου είναι αποσπασματικές χωρίς να δίνεται κάποια λύση. Πριν μερικές ημέρες ήρθαν εδώ είδαν ότι πράγματα είχαν χυθεί λύματα και προχώρησαν σε απάντληση των υδάτων. Αλλά μετά από λίγες ημέρες, δηλαδή μετά τη νεροποντή, το πρόβλημα παρουσιάστηκε και πάλι. Η κατάσταση είναι ανυπόφορη. Έχω αποταθεί στους αντιδημάρχους, έχω αποταθεί στον Δήμο, στον Συνήγορο του Πολίτη και στον Μ. Σκούφαλο ο οποίος έδειξε ενδιαφέρον μεταφέροντας το θέμα αλλά δεν έχει δοθεί καμία λύση», ανέφερε στον «π» καταστηματάρχης της περιοχής.

Δικογραφία από το Λιμεναρχείο

Ο μοναδικός πάντως φορέας που έχει ενδιαφερθεί μέχρι στιγμής είναι το Λιμεναρχείο Χίου που ξεκίνησε τη σύνταξη σχετικής δικογραφίας, δίνοντας παράλληλα εντολή στην Αστυνομία να περιφραχθεί ο χώρος, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Παράλληλα ειδοποιήθηκε και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας προκειμένου να καταγράψει την κατάσταση και να βεβαιώσει παραβάσεις εάν αυτές διαπιστωθούν.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ