10.7.2024 12:45

Παντελής Λεγάτος: «Σαν καινούργιες οι διαβάσεις στο λιμάνι με ένα απλό πλύσιμο» (Video)

Απάντηση στις επισημάνσεις των πολιτών για το ξεθώριασμα των νέων διαβάσεων στο λιμάνι της Χίου, που τοποθετήθηκαν πρόσφατα, έδωσε μέσω του Politischios.gr, ο πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χίου Παντελής Λεγάτος.

Ο κ. Λεγάτος διευκρίνισε ότι οι νέες διαβάσεις είναι κατασκευασμένες από θερμοπλαστικό υλικό, το οποίο εγγυάται μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και αντοχή σε σχέση με τις προηγούμενες βαμμένες διαβάσεις. Σύμφωνα με την εγγύηση της εταιρείας που ανέλαβε την τοποθέτησή τους, οι νέες διαβάσεις δεν χρειάζεται να ξαναβαφτούν, γεγονός που μειώνει το κόστος συντήρησης και τις διακοπές στην κυκλοφορία.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, η συντήρηση των διαβάσεων παραμένει απαραίτητη, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν δεν υπάρχει βροχόπτωση. Το κύριο ζήτημα που προκύπτει είναι η ανάγκη για τακτικό καθαρισμό των διαβάσεων από τα μαυρίσματα που προκαλούνται από τη διέλευση των οχημάτων.

«Η πρώτη κουβέντα που είχαμε με την εταιρεία ήταν για τη συντήρηση. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, που δεν βρέχει, δυστυχώς χρειάζεται πλύσιμο. Χρειαζόμαστε έναν άνθρωπο που θα τις πλένει ανά τακτά χρονικά διαστήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λεγάτος.

Σύμφωνα με τον κ. Λεγάτο, η νέα αυτή τεχνολογία προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους βαφής. Οι παλαιές διαβάσεις χρειάζονταν επαναβαφή κάθε τρεις μήνες, με αποτέλεσμα την αναγκαία διακοπή της κυκλοφορίας και την αύξηση του εργασιακού κόστους και του κόστους υλικών.

Με τις νέες θερμοπλαστικές διαβάσεις, αυτό το πρόβλημα αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά, καθώς η εγγύηση τους διασφαλίζει ότι θα διατηρηθούν σε καλή κατάσταση για τουλάχιστον δέκα χρόνια, με την προϋπόθεση της τακτικής συντήρησης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ