18.11.2021 13:36

«Παγώνουν» για 10 μέρες οι εργασίες στο αντιπλημμυρικό Καλοπλύτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα αντιπλημμυρικά έργα στο κέντρο της πόλης, με την αγορά εν όψει των εορτών να προβληματίζεται για την πρόσβαση των πελατών στα καταστήματα τους.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γ. Ξενάκης διαβεβαίωσε ότι το έργο εξελίσσεται ομαλά και σε αυτό το στάδιο βρίσκεται στην οδό Ψυχάρη. Θετική εξέλιξη για τον ίδιο αποτελεί η άμεση παράδοση των οδών Βενιζέλου και Ροδοκανάκη που αποτελούν κεντρικές αρτηρίες για την ομαλή διέλευση των οχημάτων.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι πραγματοποιούνται εργασίες για την πεζοδρόμηση ενώ προστίθεται μια επιπλέον επέμβαση εκτός προγραμματισμού που ονομάζεται «ισοπεδωτική» με την ανύψωση 2-3 εκ. της ασφάλτου.

Παγώνουν οι εργασίες ενόψει των εορτών

Τις ημέρες των εορτών αποφασίστηκε σε συνεργασία με τον ανάδοχο του έργου να «παγώσουν» για δέκα ημέρες οι εργασίες στο συγκεκριμένο σημείο διασφαλίζοντας παράλληλα τη διέλευση των πεζών.

«Για τις ημέρες των εορτών θα δώσουμε τη δυνατότητα στον Εμπορικό Σύλλογο αλλά και στους συμπολίτες μας, να απολαύσουν περισσότερο τη δυνατότητα να πηγαίνουν για ψώνια και θα σταματήσουμε του έργο για δέκα ημέρες από τις 22 του μηνός έως τις 2 του Γενάρη» δήλωσε ο κ. Ξενάκης.

Οι εργασίες ωστόσο θα συνεχίσουν σε διαφορετικό σημείο και συγκεκριμένα στο βόρειο τμήμα της πόλης χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα για την αγορά.

Ο κ. Ξενάκης διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθούν προσπάθειες ώστε οι δρόμοι να είναι προσβάσιμοι για τους πεζούς  τονίζοντας ότι, θα έχουν ολοκληρωθεί οι τελικές εργασίες μέχρι και την οδό Βενιζέλου.

Φόβοι για εύρεση αρχαιολογικών ευρημάτων από την Απλωταριά

Σχετικά με την εξέλιξη του έργου ο κ. Ξενάκης ανέφερε ότι μετά την οδό Ψυχάρη θα ακολουθήσει η Απλωταρία όπου και υπάρχουν φόβοι εύρεσης αρχαιολογικών ευρημάτων.

«Το επικίνδυνο κομμάτι για εμάς, που μπορεί να μας επιφέρει καθυστερήσεις λόγω ευρημάτων είναι κοντά στην Απλωταριά και πάνω».

Ωστόσο, προκειμένου να μην προκύψουν «εκπλήξεις» τα έργα ακολουθούν όπως ανέφερε τον παλιό αγωγό με στόχο την ομαλή ολοκλήρωση του έργου.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ